Kragujevac: Usvajanje završnog računa budžeta na sednci Skupštine grada 1Foto: Z.S.M.

Redovna, 17. sednica Skupštine grada, održaće se sutra, a najznačajnija tačka Dnevnog reda biće usvajanje završnog računa budžeta grada Kragujevca za prošlu godinu.

Nezavisna revizorska institucija dala je pozitivan izveštaj o završnom računu. Kada su u pitanju investicije, ostvareno je 87,56 procenata predviđenih investicija, saopštavaju iz kragujevačke Gradske uprave.

Prihodovna strana je bila u 94,31 procenata. Ostvaren je suficit u iznosu od 629 miliona dinara, koji će biti raspoređen Odlukom o rebalansu budžeta za 2022. godinu.

Na sutrašnjoj sednici gradske skupštine kragujevački odbornici će takođe diskutovati i o predlogu Odluke o određivanju komunalnih delatnosti i njihovog razdavajanja one od opšteg interesa od komunalnih delatnosti od interesa za grad Kragujevac.

Na dnevnom redu će se naći i predlog Odluke o organizaciji i funkcionisanju civilne zaštite, posebnim uslovima za uređenje i opremanje ugostiteljskih objekata uređajima za odvođenje dima, pare i mirisa i Predlog plana detaljne regulacije Dela naselja Stara radnička kolonija – blok Plaza u Kragujevcu.

Gradski parlament u Kragujevcu razmatraće i pitanje imenovanja, postavljenja i razrešenja članova školskih odbora osnovnih i srednjih škola kojima su istekli mandati.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari