Kragujevačka opozicija pita gradonačelnika da li grad ostaje bez Tržnice i autobuske stanice 1Foto: V. G.

Povodom najave gradske vlasti u Kragujevcu da odustaje od gradnje nove autobuske stanice, oglasile su se opozicione partije koje su jednoglasne u oceni da je vlast Srpske napredne stranke u potpunosti devastirala kulturnu baštinu grada.

Iz Pokreta Srbija Centar Kragujevac ističu da Kragujevčani svakog dana gledaju ruglo i sramotu koju je SNS nestručnošću i neznanjem napravila od Gradske tržnice i zbog toga strahuju šta bi moglo da se desi sa drugim objektima koje će renovirati aktuelna vlast.

Oni traže da lokalna samouprava jasno obavesti Kragujevčane da li je zgrada Tržnice nepovratno oštećena, jer radovi stoje u mestu već mesecima, kao i da im saopšte koliko će građane koštati sanacija ogromne štete koja je napravljena na ovom spomeniku kulture.

Pitaju se i da li Kragujevčani mogu da očekuju „repliku“ Tržnice koja sa srušenim objektom nema nikakve veze, kao u slučaju renovirane kuće Đure Jakšića.

Iz Pokreta Zajedno za Kragujevac, takođe, traže od gradonačelnika da obavesti Kragujevčane koliko će plaćati penale Evropskoj banci za obnovu i razvoj zbog nepovlačenja sredstava u iznosu od pet miliona evra kredita za izgradnju autobuske stanice.

U ovom pokretu navode da je Grad lokaciju za izgradnju nove autobuske stanice platio četiri miliona evra, a zatim je po niskoj ceni prodao kompaniji Wacker Neuson, pri čemu seli tešku industriju u centar grada ne razmišljajući o posledicama po okolinu.

– Podsećamo gradonačelnika na njegovu kampanju za lokalne izbore 2021. godine kada je obećao novu Autobusku stanicu, tržnicu, nov stadion, rekonstrukciju Kliničkog centra i još mnogo toga. To su sada samo želje koje su ostale neostvarene, kažu u pokretu Zajedno za Kragujevac.

Oni su istakli i da je projektovani budžet za 2023. godinu jedan od najgorih u poslednjih nekoliko godina, jer u njemu nema planiranih kapitalnih investicija, osim rekonstrukcije Trga vojvode Radomira Putnika.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari