Kragujevački čelnici čestitali Uskrs građanima koji slave po gregorijanskom kalendaru 1Foto: Z.S.M.

Gradonačelnik Kragujevca, Nikola Dašić, čestitao je danas Uskrs župniku Stjepanu Vinojčiću i vernicima koji najveći hrišćanski praznik slave po gregorijanskom kalendaru.

– Uvaženi gospodine Vinojčiću, neka nas predstojeći Uskrs, simbol radosti života, još jednom podseti na važnost međusobnog uvažavanja, tolerancije, poverenja i razumevanja, bez obzira na veru, naciju i političko opredeljenje. Sa ovakvim mislima, osećanjima i molitvenim željama, Vama, sveštenstvu i vernicima katoličke veroispovesti, čestitam predstojeći najveći od svih praznika, dan Vaskrsenja Gospodnjeg, čestitao je praznik gradonačelnik Dašić.

Čestitkama se pridružio i predsednik Skupštine grada Kragujevca, Miroslav Petrašinović, koji je takođe čestitao Uskrs župniku Stjepanu Vinojčiću i vernicima koji ovaj praznik slave po gregorijanskom kalendaru.

– Poštovani gospodine Vinojčiću, u ime odbornika Skupštine grada i u svoje ime, želim da nastupajući praznični dani usmere naše misli na mir, ljubav i slogu među ljudima. Neka radost povodom Hristovog uskrsnuća bude putokaz i ohrabrenje za sve nas da istrajemo u zajedništvu, opraštanju i uzajamnom poštovanju. Srećan i blagosloven Uskrs, poručio je Petrašinović.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari