Poslovodstvo i Sindikat Zastave oružja doneli su zajedničku odluku da se proizvodnja u toj fabrici obustavi od juče do naredne sedmice, preciznije do 20. februara.


– Odlučili smo da prihvatimo preporuku Vlade Srbije i, zarad uštede energije, obustavimo rad na nedelju dana. Kupce u inostranstvu obavestićemo da će im isporuke oružja, zbog tzv. faktora više sile, koji je deo ugovora naše fabrike sa poslovnim partnerima, kasniti deset do 15 dana, rekli su juče za naš list u Zastavinoj fabrici oružja, napominjući da je rad u toj fabrici i prethodnih dana bio izuzetno otežan, jer u proizvodnim pogonima nije bilo grejanja.

Zastava oružje ove godine na inostrana tržišta treba da izveze lovačko, sportsko i oružje za ličnu odbranu (pištolje) u vrednosti većoj od 30 miliona dolara. Sa poznatom američkom kompanijom CENTURY ARMS ugovoren je ovogodišnji izvoz poluatomatskih lovačkog karabina (prerađenih vojničkih pušaka M 70), malokalibarskih pušaka i pištolja u vrednosti od 16,5 miliona dolara. Prvi kontingent Zastavinog oružja put Amerike krenuće tokom narednog meseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari