Kragujevčani osvojili zlato na Svetskom prvenstvu u sportskom ribolovu 1Foto: Grad Kragujevac

Reprezentacija Srbije u sportskom ribolovu osvojila je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u disciplini plovak.

Na takmičenju koje je u Hrvatskoj održano proteklog vikenda u timu Srbije bila su i trojica Kragujevčana Dejan Rajić, Nemanja Damnjanović i Ivan Pavlović, članovi Opštinske organizacije sportskih ribolovaca “Šumadija”.

Predsednik “Šumadije” Ivan Pavlović je na prijemu, koji je organizovao član Gradskog veća za sport u Kragujevcu Predrag Stevović, istakao da je veoma zadovoljan uspehom kragujevačkih sportskih ribolovaca.

– Ostvarili smo veliki uspeh u veoma jakoj konkurenciji pored Francuza, Engleza, Italijanaca, Belgijanaca. Ekipa je imala dobru taktiku i to je bilo presudno. Zahvalio bih se gradu na podršci koja je doprinela da se dobro pripremimo za ovo takmičenje, rekao je Pavlović.

Predrag Stevović je na prijemu istakao da je grad od ove godine počeo da finansira sportski ribolov i da su odmah postignuti sjajni rezultati na svetskom nivou.

– Sa ponosom mogu da kažem da se ta investicija vratila višestruko, osvojenom zlatnom medaljom i činjenicom da danas imamo trojicu Kragujevčana koji su u ekipnom prvenstvu na svetskom nivou bili članovi reprezentacije Srbije, istako je Stevović.

On je dodao da je veoma ponosan na ovaj uspeh, jer će deca imati na koga da se ugledaju, ne samo kada je u pitanju sportski ribolov, već i razvijanje ljubavi prema prirodi.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari