Kragujevcu potvrđen status turističkog mesta druge kategorije 1Foto: Grad Kragujevac

Kragujevcu je potvrđen status turističkog mesta druge kategorije. Ovu odluku donela je Komisija za kategorizaciju turističkog mesta Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Nakon razmatranja kriterijuma, kao što su obim turističkog prometa u prethodne tri godine, stepen izgrađenosti komunalne, saobraćajne i turističke infrastrukture i obilaska novoizgrađenih i rekonstruisanih lokaliteta, ministarstvo je donelo odluku da Kragujevac zadržava status turističkog mesta druge kategorije.

Među objektima koje su posetili nalaze se legat Nikole Koke Jankovića, kuća Đure Jakšića, hotel “Industrial 1853.“ i jezero Bubanj u centru grada.

„Za status turističkog mesta prve kategorije Kragujevcu je potreban Vizitorski centar“, rekao je Radomir Erić, član Gradskog veća za privredu.

Za ispunjenje tog statusa u gradskom budžetu za 2022. godinu opredeljenja su sredstva za projekat izgradnje takvog objekta.

Vizitorski centar bi trebalo da bude izgrađen kod Hale Jezero, gde je predviđeno više parking mesta za turističke autobuse i objekat u okviru koga će biti takozvani „show room“, manji ugostiteljski objekat sa nekoliko soba i suvenirnica.

Posle urbanističkog uređenja planirane parcele, biće urađen i projekat, što bi moglo da se okonča za dve do tri godine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari