Na opozicionom mitingu zakazanom za 30. maj na Trgu kod Krsta protestovaćemo protiv diktature, cenzure, strahovlade, nezapamćene medijske propagande i nesposobne Vlade.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Protestovaćemo i protiv prekrajanja izborne volje građana, kao i zbog lažnih i smešnih obećanja, sramnog kadrovanja i gašenja radnih mesta, istaknuto je uoči minulog vikenda u političkoj organizaciji Zajedno za Šumadiju (ZZŠ), koja će, zajedno sa Demokratskom strankom, krajem meseca organizovati protestni skup u centru Kragujevca.

Čelnici Zajedno očekuju da će se 30. maja na centralnom kragujevačkom trgu okupiti više od 10.000 nezadovoljnih žitelja centra Šumadije i drugih mesta. ZZŠ i DS će tog dana sa Trga kod Krsta, poručili su iz Zajedno, započeti pobedničku kampanju za izbore „koji nas uskoro očekuju“.

– Pozivamo sve one koji su na prethodnim izborima ostali kod kuće, smatrajući da njihov glas ništa ne može da pomeni, a sada osećaju odgovornost zbog toga. Protest zakazan za 30. maj prilika je da isprave tu grešku. Pozivamo i sve izneverene i prevarene glasače Srpske napredne stranke da nam se pridruže na mitingu. Pozivamo i sve one koji su odlukama što republičke ili nove gradske vlasti ostali bez posla da 30. maja izađu na ulice sa nama. Očekujemo i studente na mitingu, kako na njihova buduća radna mesta ne bi došli nesposobni ljudi sa kupljenim diplomama. Pozivamo i profesore, advokate i lekare, sve one koji su se u prethodnih mesec dana interesovali za opozicioni protest u Kragujevcu, istaknuto je u Zajedno za Šumadiju.

Govornici Pajtić, Stevanović i Milenić

Na predstojećem opozicionom protestu u centru Kragujevcu, prema zvaničnoj najavi, govoriće lideri DS i ZZŠ, Bojan Pajtić i Veroljub Stevanović, a najverovatnije i potpredsednik ZZŠ Saša Milenić, koji je nedavno, podsetimo, brutalno pretučen ispred Prve kragujevačke gimnazije u kojoj radi. Okupljenima će se obratiti i poznate javne ličnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari