Kreni-Promeni: KBC u Gračanici pozitivno odgovorio na zahtev da se porodiljama omogući pratnja na porođaju 1Foto: Pixabay/ThorstenF

Pokret Kreni-Promeni saopštio je večeras da je Kliničko-bolnički centar u Prištini, sa sedištem u Gračanici, pozitivno odgovorio na zahtev da se porodiljama u toj zdravstvenoj ustanovi omogući pravo na pratnju u porođajnoj sali prilikom porođaja.

Iz pokreta su naveli da je zahtev 8. marta podnela aktivistkinja za ženska prava iz Gračanice, Milica Stojanović Kostić a da su iz KBC odgovorili da će „u skladu sa preporukama Ministarstva zdravlja, u narednom periodu u okviru porodilišta Ginekološko-akušerske klinike nastojati da obezbede prostorne kapacitete i uslove za omogućavanje prisustva pratnje porodiljama koje to žele za vreme porođaja“.

„Obaveštavamo vas da u potpunosti podržavamo stav Ministarstva zdravlja da se u porodilištima na teritoriji Srbije koja imaju uslove i kapacitete da se prilikom porođaja omogući prisutvo i pratnje porodilji“, piše u odgovoru KBC u Gračanici, preneo je pokret Kreni-Promeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari