Kreni Promeni: Sutra predaja peticije "Rešenje za zagađenje" koju je potpisalo 50 hiljada građana 1Foto: FoNet/ Velimir ilić

Nekoliko organizacija predaće sutra premijerki Srbije Ani Brnabić i ministarki zaštite životne sredine Ireni Vujović peticiju „Rešenje za zagađenje“ koju je potpisalo 50.000 građana, saopštila je danas organizacija Kreni Promeni.

Inicijativom se zahteva da se novac predviđen za subvencije skupih automobila vlast preusmeri za zamenu ložišta siromašnim domaćinstvima.

„Ne želimo da se naš novac iz budžeta troši na subvencije od 5.000 evra ljudima koji sebi mogu da priušte kupovinu hibridnih automobila koji koštaju u proseku 30.000 evra“, navodi se u saopštenju.

Navodi se da nakon što je prikupljeno 30.000 potpisa, ministarka Vujović odgovorila da Ministarstvo planira da neiskorišćena sredstva vezana za kupovinu hibridnih i električnih vozila preusmeri na zamenu individualnih kotlarnica, ali da ministarka i dalje nije zakazala sastanak na kojem bi se razgovaralo o predloženom rešenju.

Inicijativu pored Kreni Promeni, čine Eko straža, Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti, Beogradska otvorena škola, „RES publica“ Kragujevac, „Novi put“ Kraljevo, „Protok 21“ Smederevo, „Eko straža“ Šabac, Udruženje penzionera Opštine Stari grad, „Društvo mladih istraživača“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari