Javno crno tržište divljih zveri i blaga kaznena politika: Kako krijumčarenje životinja funkcioniše u Srbiji?

Ostavite komentar


  1. Зоолошки вртови су веома важни, како за посетиоце да се нагледају животиња, тако и за даље очување многих врсти које су на путу да нестану, и ту су зоолошки вртови “ они прави „, имали пуно успеха. Београдски зооврт је био одавно искључен из европског/светског удружења, његов директор, који је вероватно разликовао само мачку од пса, је био највећи шверцер животиња у Европи. По занимању све, само не зоолог или биолог, више се бринуо о породичној пекари у оквиру зооврта. Ми у Истри нисмо имали зооврт, најближи је био у Загребу, на Максимиру. Касније сам приметио да је загребачки врт чистији, да су животиње боље изгледале, и већ у раним дечачким годинама сам престао да посећујем врт “ смрада“. Тај врт је двоструки проблем за Београд, сувише је мали за број животиња, уствари њега би требало забранити због мучења животиња. 2016 године је била већ једном петиција против држања животиња, али отишло низ Дунав. Видео сам многе вртове на свету, од највећих у УСА, до веома лепих, овде код нас, сви вођени од “ фахперсонала“, доктора и професора.
    Други проблем је највећа знаменитост Београда, највећа тврђава која је саграђена у Европи, неки зову Калемегдан, ја НЕ. Нисам пријатељ Османлија и данашњег султанчића. Врт треба да се исели, нисам више добро упознат са локацијама, негде између града и аеродрома, наравно спојити оба циља једним возом. Знам да има једна будала која више воли да сагради неки такозвани “ национални стадион „, то би био једини на свету. Стадионе држе само клубови.
    !

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.