KRIK: Muškarac čije telo je pronađeno u Paragvaju blizak Šarićev saradnik 1krik.rs

Boško Nedić, koji je kao član grupe Darka Šarića bio osuđen na 12 i po godina zatvora, prema tvrdnjama portala KRIK, pronađen je mrtav u aprilu 2015. godine u Asunsionu, glavnom gradu Paragvaja.

Kako piše KRIK, paragvajska policija pronašla je u blindiranom automobilu marke „Mercedes“ telo muškarca sa prostrelnom ranom. U ličnim dokumentima stajalo je da je u pitanju tridesetčetvorogodišnji Antonio Herardo Veber Mendes iz paragvajskog grada Kazapa. Policija, koja je pošla od pretpostavke da je u pitanju samoubistvo, pokušala je da pronađe pokojnikove srodnike. Kada u tome nisu uspeli, objavili su Mendesovu fotografiju.

Nedavno je portal KRIK došao do saznanja da je Mendes zapravo Boško Nedić, što su objavljene fotografije u značajnoj meri i potvrdile. Naime, KRIK je fotografije Antonia Mendesa koje je objavila paragvajska policija, zajedno sa fotografijama Boška Nedića koje je napravila italijanska policija poslao Centru za vizuelno računarstvo Univerziteta u Bredfordu. Koristeći tehnologiju razvijenu na ovom univerzitetu ustanovljeno je da se fotografije značajno podudaraju i da na nekim postoji podudarnost od preko 85 odsto.

Boško Nedić je, podseća KRIK, bio jedan od ključnih ljudi u ogranku Šarićeve grupe koja je prodavala kokain u Italiji. On je koordinirao operaciju krijumčarenja kokaina, nalazeći se u hijerarhiji odmah ispod Gorana Sokovića.  Nedić je bio uhapšen u januaru 2009. godine u Italiji, ali i pored toga što je policija pronašla vilu u kojoj su skadištili drogu on nije bio zadržan. Uskoro je prebačen u Južnu Ameriku odakle je grupa nabavljala drogu koju su prebacivali u Evropu.

Svedok saradnik Nebojša Joksović je tokom sudskog postupka Šarićevoj grupi naveo da je nakon zaplene kokaina u Italiji Darko Šarić počeo da gubi poverenje u Nedića pošto je u više navrata uspeo da izbegne hapšenje.

Nedić je u odsustvu kao član klana bio osuđen na 12 i po godina zatvora, ali je ova presuda naknadno ukinuta u Vrhovnom kasacionom sudu. Ona se trenutno nalazi u Apelacionom sudu u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari