Kao i što se pretpostavljalo fudbaleri Crvene zvezde dobili su u petak novog trenera. Upravni odbor FK Crvena zvezda prihvatio je ostavku Ratka Dostanića na funkciju šefa stručnog štaba, dan nakon što je klub eliminisan iz kvalifikacija za Ligu Evrope od slovačkog predstavnika Slovana.

Dostanić je još u četvrtak u Bratislavi odmah posle utakmice sa Slovanom (1:1) predsedniku kluba Vladanu Lukiću usmeno podneo ostavku, a zatim je to učinio i pred prvotimcima u svlačionici. Fudbalere „crveno-belih“ do daljeg će voditi dosadašnji Dostanićev pomoćnik Aleksandar Kristić.

Kristić je Zvezdin dres nosio u prvoj polovini 90-ih, a na Marakanu se vratio leta 2008. godine, kao pomoćnik Zdenjeka Zemana. Takođe, bio je asistent Čedomiru Janevskom i Vladimiru Petroviću Pižonu.

Kristić će voditi ekipu već u nedelju od 17 časova, kada će crveno-beli u Beranama uveličati proslavu godišnjice lokalnog kluba.

Prvenstvo Srbije startuje iduće sedmice, a Crvena zvezda u prvom kolu 14. avgusta igra na gostujućem terenu protiv Smedereva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari