Kriv Šarčević, ali i vladajuća stranka

Posle vesti da će doskorašnji prvi čovek srpske prosvete biti savetnik za obrazovanje Aleksandra Vućića i Ane Brnabić

Ostavite komentar


  1. Najkrupnija zamerka svim ministrima, od Kneževića do Šarčevića, jeste sporost u postizanju jedinog cilja (za koji se decenijama izdvaja velika lova), a to je sprečavanje mladog sveta da stekne što širu i celovitiju sliku sveta (kako se radilo milenijumima), te usputna degradacija prosvetnih radnika (koje treba pretvoriti u preplašene, sludjene, ponižene ćate i kojima se neprestano, planski osporavaju kompetencije – što oni, dabome, lakše podnose u Finskama, jer su tamo solidno plaćeni za nemu kolaboraciju). Ergo, obrazovanje eliti, zombiranje puku. Nekad beše: industrijalizacija plus elektrifikacija, danas digitalizacija plus debilizacija. Aleluja.

    1. KRIV JE SARCEVIC STO UVUKO POLITIKU NA FAKULTETIMA,REKTORKA SE BAVI POLITIKOM A NE STRUCNIM USAVRSAVANJEM. STUDENTI SU SE IZBORILI DA NEMA GRANICE ZA STUDIRANJE,MOZE DA STUDIRAJU U NEDOGLED „DO PENZIJE“. U STUDENTSKIM DOMOVIMA IMA VISE DROGE NEGO U CELOJ SRBIJI. NEMOJ NIKOG DA KRIVITE NEGO NEK TI STUDENTI PRVO POGLEDAJU SEBE,TREBA DA SE BAVE UCENJEM A NE POLITIKOM NASTA IH NAVLACI REKTORKA UNIVERZITETA KOJA SVOJE OPOZICIONE IDEJE UVODI PREKO STUDENTA I JEDNOSTAVNO IH VODI U DRUGU KRAJNOST ,BOJKOT UCENJA,MOZDA IZ FINANCISKE KORISTI

  2. Osnovni nedostatak sadasnjeg sistema obrazovanja je nacin propitivanja ucenika.
    Naime, nije dobro najavljivati proveru, vec je potrebno proveravati cesto i na vise nacina. Tako se izbegaba brzo i povrsno ucenje, a nauceno ostaje, ne zaboravi se sa dobijenom ocenom.
    Pozdrav

    1. Slažem se i oduvek sam smatrala da kontrolni zadaci ne treba da se najavljuju. Tu je problem zašto se ocenjuju i ulaze u prosek. I to bi trebalo promeniti jer kontrolni zadaci bi trebalo da služe upravo tome – kontroli naučenog za dobro učenika, kao i kontroli pravilno prenesenog znanja ili neznanja od strane predavača. Ono što je uzrok svih većih problema je zapostavljanje obrazovanja u vrtićima, tačnije bavljenje decom pre nego što uđu u školske klupe. Tu nastaje koren problema i to niko ne vidi. Dete do 6.godine možete da baždarite kako hoćete. Posle tog uzrasta je kasno. Kada bi država tu investirala, veliki pomak bi se osetio za oko 30 goduna, ali bi se osetio. Ovako tupkamo u mestu ili još gore jer i dalje imamo 2 mizerno plaćena vaspitača na 30-oro dece, umesto investirati da bude jedan na troje dece.

    2. Rektorka uvodi politiku u fakultetima ,zasta da uce kad moze da idu po ulice. Bilo je da politika neulazi u skolstvo ali rektorka mozda iz opredeljenja ili financiskih razloga sastanci sa opozicijom u fakultetima. Sta dalje pricati kad joj zinulo dupe za pare i treba je pod hitno odstraniti i naci licnost politicki neopredeljenu i bez politickih predavanja osim na fakulzetu politickih nauka.

  3. Gaša Knežević počeo sveobihvatnu reformu ha jeste srozao prosvetu na nulu jedan običan lenji Gaša. Reforma je to što se radnicima u prosveti topli obrok i regres računa kao plata kada se to oduzme vidite koliki je prosek plata u prosveti minimalac sram ga bilo kao i sve ostale ministre koji rade za stranku a ne za prosvetu a o dualnom šarcu nesmem ni da pišem kogod nešto zabrlja ide za savetnika ili je direktor koridora ili je direktor bije.

    1. Problem je što ova vlada hoće da proizvede jeftinu radnu snagu.A kako drugačije nego srozali školstvo!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.