Predsednica Višeg suda u Vranju podnela krivičnu prijavu protiv NN lica zbog nestanka predmeta u slučaju Dejana Nikolića Kantara 1Foto: V.R./Danas

Postoje osnovi sumnje da je u periodu od 17.7. do 18.7.2023. godine iz prostorija Višeg suda u Vranju prikriven i uništen predmet Osnovnog suda u Vranju K.br. 239/22 po krivici Nikolić Dejana iz Vranja, koji je Osnovni sud u Vranju dostavio 12.7.2023.godine Višem sudu u Vranju zajedno sa žalbama branioca okrivljenog, potvrđeno je Danasu  iz Osnovnog tužilaštva u Vranju.

Viši sud u Vranju je u ponedeljak 24. jula, dostavio krivičnu prijavu protiv NN lica zbog krivičnog dela “ometanje pravde” protiv NN lica zbog nestanka spisa predmeta okrivljenog Dejana Nikolića Kantara, po žalbi na presudu zbog pretni zaposlenima u OK Radiju.

Prema navodima iz OJT u Vranju, prijava je podneta i zbog krivičnog dela “falsifikovanje službene isprave”. Tužilaštvo je istog dana podnelo zahtev policiji  u Vranju za otkrivanje izvršioca ovog krivičnog dela.

Dejan Nikolić Kantar je prošle godine osuđen na 14 meseci zatvora za isto ovo delo prema istim oštećenima. Za vreme suđenja ponovio je isto delo i zbog toga je Osnovni sud u Vranju doneo prvostepenu presudu na 18 meseci zatvora. Pošto Nikoliću ističe zatvorska kazna od 14 meseci krajem avgusta, mislim da je u pitanju očigledno pojačana opstrukcija, kako bi se odložila odluka Višeg suda, tj. kako bi Nikolić izašao na slobodu, pre eventualne potvrde nove presude, koja je izvesna jer je pretnje izrekao u sudnici, pred brojnim svedocima.

„Kada bude pušten na slobodu, i pored pravosnažne presude, Nikolić će, uz podršku iz sistema, nastojati da maksimalno odloži izdržavanje kazne zatvora“, navedeno je u saopštenju Asocijacije slobodnih i nezavisnih medija (ANEM), kada se pojavila informacija o nestanku predmeta iz Višeg suda.

Reagovalo je i Ministarstvo pravde koje je uvelo „nadzor nad radom Višeg suda u Vranju“, vezano za ovaj nesvakidašnji slučaj koji nije zabeležen u istoriji ove pravosudne institucije. Tokom dana niko iz Višeg suda u Vranju nije bio dostupan za komentar aktuelne situacije.

Za sada ne postoje informacije ko je i na koji način izvršio krivično delo uništenja predmeta protiv Dejana Nikolića Kantara, kontroverznog biznismena iz Vranja i vlasnika Kladionica „Koloseum“. Zgrada Višeg suda u Vranju nalazi se pod celodnevnim sudskim obezbeđenjem, pa se sumnja da je potencijalni izvršilac neko kome je ceo spis predmeta od više stotina stranica bio dostupan.

Istraga je u toku, a tokom dana saslušano je više radnika zapošljenih pre svega u pisarnici Višeg suda u Vranju, ali i druga lica, saznaje Danas u policijskim izvorima u Vranju.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari