Požarevačka policija podnela je krivičnu prijavu protiv predsednika opštine Žabari, Miodraga Filipovića (53) i ovlašćenog lica Direkcije za izgradnju opštine Žabari, Predraga Tasića(53) iz Brzohoda i sekretara opštine Žabari, Slobodanke Misić(44) iz Požarevca, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Predsednik opštine Žabari osumnjičen je da je uticao na ovlašćeno lice Direkcije za izgradnju opštine Žabari da izda ovlašćenja predsednicima devet Mesnih zajednica(Brzohode, Gornja Livadica, Oreovica, Simićevo, Porodin, Četereže…) sa teritorije ove opštine za sprovođenje postupka javnih nabavki male vrednosti za asfaltiranje ulica u ovim mestima, iako je sprovođenje postupka javnih nabavki isključivo u nadležnosti Direkcije. Na ovaj način za tri preduzeća(Srmeks-Petrovac, Neimar put-Salakovac I PZP-Požarevac) koja su asfaltirala ulice omogućeno je pribavljanje koristi od oko 35.000.000 dinara. Oni su osumnjičeni i da su za asfaltiranje ulica u Žabarima, čija su sredstva bila obezbeđena iz Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Republike Srbije, sklapali ugovore i isplatili iz budžeta opštine Žabari, čime je naneta šteta opštini Žabari od 4.000.000 dinara. Predsednik opštine osumnjičen je i da je uticao na Komisiju za kadrovska pitanja i uz pomoć sekretara opštine Žabari neovlašćeno uvećao sebi platu i pribavio protivpravnu korist od 815.252 dinara.

Predsednik opštine Žabari sumnjiči se da je protivpravno i bez potrebe angažovao advokata iz Smederevske Palanke za advokatske usluge opštini, kome je omogućio zaradu na štetu opštine u iznosu od 850.500 dinara, jer je u opštini imao diplomirane pravnike, sa potrebnim kvalifikacijama.

Izbegao hapšenje zbog zakazane operacije

Krivične prijave protiv osumnjičenih podnete su Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu u redovnom postupku, bez određivanja pritvora, iako su neki portali objavili da su oni uhapšeni. Kako smo saznali od izvora bliskom tužilaštvu predsedniku opštine Žabari pritvor nije određen jer je on dostavio lekarsku dokumentaciju da mu je, navodno, za neki dan zakazana hirurška intervencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari