Požarevačka policija podnela je krivičnu prijavu protiv Radoslava T. (1964) iz Lisovića, opština Barajevo, i Milene M. (1951) iz Drenovca, kod Šapca, zbog osnova sumnje da su izvršili krivično delo prevara.


Nakon oglasa objavljenog u dnevnom listu „Novosti“ (na slici) početkom godine, da poseduju Agenciju za sklapanje brakova sa stranim i našim državljanima, osumnjičenima su se za korišćenje usluga obratili M.P. i D.J. meštani Braničevskog okruga.

Za pomoć u izboru bračnih partnera osumnjičeni su tražili da im se uplaćuje novac putem Post Neta. M.P. je u više navrata uplatio preko 100.000 dinara, dok je D.J. uplatio oko 70.000 dinara. Kako se njihove izabranice koje su odabrali putem fotografija koje su im dostavljene i uplaćenih iznosa nisu pojavile oni su slučaj prijavili policiji.

Izvršenim proverama, policija je utvrdila da osumnjičeni ne poseduju Agenciju, da su uplaćene novčane iznose preuzimali i da su usamljene neženje prevarili.

Policija je otkrila veći broj „korisnika usluga“ koji su novac uplaćivali na isti način kao i prevareni meštani Braničevskog okruga.

Kako saznajemo od izvora bliskim tužilaštvu osumnjičeni su, pored pomenutih „neženja“ iz Braničevskog okruga, na isti način prevarili i uzeli novac od više desetina lakovernih „momaka“ sa cele teritorije Srbije, koji su hteli da se ožene posredstvom pomenutih.

– Oni su, iako nisu imali nikakvu Agenciju, na osnovu prijava komitenata preko novinskog oglasa, stupali u kontakt sa zainteresovanima. Tako su M.P. iz jednog sela iz okoline Petrovca na Mlavi poslali nekolika fotografijama sa devojkama atraktivnog izloga i njihovim, navodnim, generalijama. Nakon toga pozvali su telefonom zainteresovanog neženju i tražili da im uplati određenu količinu novca, kako bi mu organizovali sastanak sa izabranom devojkom. Nesuđeni „mladoženja“ u više navrata putem Post Neta prevarantima uplaćivao novčane iznoze od po dvadesetak hiljada dinara, koji su novac podizali i oštećenom „mladoženji“ slali SMS poruke da je sve sređeno i da će vrlo brzo da se upozna sa izabranicom svoga srca. Naravno, to se nije desilo pa je mladić koji je hteo da se na ovaj način oženi, shvatio da je prevaren i ceo slučaj prijavio policiji – kaže naš izvor i dodaje da je D. J. Iz jednog sela kod Žagubica, na isti način prevaren, ali je on nakon dobijene fotografije sa devojkama, obavešten da je njegova izabranica Ruskinja i da treba da im pošalje 70.000 dinara, kako bi sredili papire za nju da direktno dođe kod njega u selo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari