Srbinu iz Zvečana koji je uhapšen na Jarinju određen pritvor 1Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Srbinu S.M. iz Zvečana, koji je danas na prelazu Jarinje uhapšen zbog optužbe da je učestvovao u prošlogodišnjem sukobu ispred zgrade te opštine, određeno je zadržavanje od 48 časova, objavio je portal Kossev izjavu njegove advokatice Jelene Krivokapić.

On se konkretno se tereti dešavanja ispred opštinske zgrade u Zvečanu 29. maja 2023. godine, kada je došlo do sukoba između grupe Srba i pripadnika Kfora, nakon što su specijalne jedinice Kosovske policije nasilno ušle u opštinsku zgradu.

Nakon hapšenja S.M. je prebačen u policijsku stanicu u južnom delu Kosovske Mitrovice.

Krivokapić je rekla da se S. M. konkretno tereti za četiri krivična dela – udruživanje radi protivustavne delatnosti, ugrožavanje lica pod međunarodnom zaštitom, napad na službeno lice i učešće na skupu na kojem se vrši krivično delo i huliganstvo.

Ona nije želela da večeras komentariše optužbe koje se stavljaju na teret njenom branjeniku, ali je istakla da se on ne oseća krivim.

Za sada nije poznato da li će tužilaštvo podneti zahtev za određivanje pritvora, i da li će biti zakazana sednica s ciljem odlučivanja o tome da li će ili neće biti određena ta mera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari