Krivične prijave zbog paljenja kontejnera u centru Zaječara 1Foto: V.R.

U samom centru Zaječara zapaljena su tri kontejnera zbog čega će nadležni iz Javnog komunalo-stambenog preduzeća “Zaječar” podneti krivične prijave.

Prema rečima nadležnih iz JKSP “Zaječar”, dva kontejnera su zapaljena u ulici Vojvode Mišića, a treći u ulici Generala Gambete.

Oni apeluju na građane da nikako ne odlažu vruć pepeo i žar u ove kontejnere, koji su, kako iz ovog preduzeća ističu – plastični.

“Njihova namena je isključivo za odlaganje komunalnog otpada. Zapaljeni kontejneri su potpuno izgoreli, a vrednost jednog je 40.000 dinara. Na svim kontejnerima stoji nalepnicada je zabranjeno bacanje pepela i žara, te svako ko ume da čita može zaključiti čemu služe”, objašnjavaju iz JKSP “Zaječar”.

Velibor Ristić, šef sektora “Čistoća”, ističe za Danas da će radi zaštite svoje imovine, daljeg očuvanja reda i mira, izazivanje opasnosti po zdravlje ljudi danas podneti krivičnu prijavu protiv NN lica.

Podsećamo, direktor JKSP “Zaječar” u Zaječaru Nebojša Božinović kazao je “da je šteta koju su neodgovorni pojedinci naneli ovom preduzeću, bacanjem žara i pepela u podzemne kontejnere, iznosila 120.000 dinara”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari