Krivotvorna roba u poštanskim pošiljkama 1Foto: Dejana Majstorovišć

Carinski službenici su tokom takozvanih „dubinskih kontrola“ na putevima otkrili nekoliko tovara krivotvorene robe u tri vozila koja prevoze poštanske pošiljke.

Najveći tovar robe, za koju se sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine, otkriven je na putu Raška – Kraljevo, kod mesta Bogutovac, u vozilu kurirske službe, novopazarskih registarskih oznaka.

U tovaru je otkriveno gotovo 14.000 čarapa robnih marki „Adidas“, „Najk“, „Puma“ i „Tomi Hilfiger“, skoro 1.000 majica marki „Tomi Hilfiger“, „Filip Plajn“ i „Polo“, više od 500 trenerki robnih marki „Adidas“, „Najk“, „Puma“, „Filip Plajn“ i „Humel“, 270 pari farmerki, 30 helanki i 36 pari patika.

Slični tovati otkriveni su i u dva kombija Pošte. Jedan je zaustavljen kod mesta Progorelica, a drugi kod mesta Čibukovac.

U prvom je otkriveno više od 400 trenerki i oko 50 pari patika krivotvorenih marki, među kojima su najzastupljenije bile „Adidas“, „Lakost“ i „Najk“.

Kod Progorelice je u drugom poštanskom kombiju pronađeno skoro 3.000 pari čarapa marki „Adidas“, „Najk“, „Puma“, „Humel“ i „Tomi Hilfiger“, kao i 360 trenerki marke „Najk“ i manja količina farmerki, šoceva i majica, saopštila je Uprava carina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari