Krizni štab: Obavezno nošenje maski u prevozu i zatvorenim prostorima u Beogradu 1Foto: Beta/Milan Timotić

U Beogradu će zbog porasta broja novoinficiranih korona virusom od sutra važiti obaveza nošenja maski u gradskom prevozu i svim zatvorenim prostorima, odlučeno je na sednici Kriznog štaba za suzbijanje epidemije.

Svi posetioci i gosti tržnih centara, kafića, restorana, noćnih klubova, salona lepote, teretana i slično, u obavezi su da sve vreme boravka u tim zatvorenim prostorima konstantno nose zaštitne maske.

„Bitno je napomenuti da maske i dalje ne moraju biti hirurške – sve nehirurške i zaštitne maske koje građani eventualno sami naprave su prihvatljive“, saopšteno je iz Vlade Srbije posle sednice Kriznog štaba.

Krizni štab: Obavezno nošenje maski u prevozu i zatvorenim prostorima u Beogradu 2

Krizni štab je stanovnicima ostalih mesta u Srbiji uputio „najsnažniju“ preporuku da u svim zatvorenim prostorima i prevozu nose zaštitne maske, održavaju razdaljinu, koriste dezinfekciona sredstva i redovno peru ruke.

„S obzirom na različitu epidemiološku situaciju u gradovima na teritoriji Srbije, Krizni štab će postepeno donositi mere u određenim gradovima, koje svakoga trenutka mogu biti pooštrene ukoliko se ne budu poštovale ili se budu pokazale kao nedovoljno efikasne“, stoji u saopštenju.

Vlada Srbije i Krizni štab apelovali su na građane da poštuju mere i preporuke, ponašaju se odgovorno i vode računa o svom zdravlju i zdravlju svojih najbližih.

„Vlada i Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 nastaviće da sa najvećom pažnjom, iz dana u dan, prate razvoj epidemiološke situacije u Srbiji i o svemu obaveštavaju građane“, piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari