Krkobabić: Briga o najstarijima imperativ države 1Milan Krkobabić Foto: Beta/Miloš Miškov

Predsednik Partije Ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Milan Krkobabić danas je povodom Međunarodnog dana starih i dana Pokreta trećeg doba, 1.oktobra, rekao da je briga o najstarijima „imperativ države Srbije“.

„Društveni položaj i materijalna egzistencija najstarijih su nešto o čemu svi mi, a posebno mladi moramo da vodimo računa. Tolerancija i medjugeneracijska solidarnost ne smeju da budu dovedeni u pitanje“, rekao je Krkobabić prilikom posete Savez penzionera Srbije u Beogradu.

Istako je da „penzioneri danas imaju redovne i sigurne penzije, zahvaljujući stabilnoj državnoj kasi, a mora da im budu dostupni i zdravstvena zaštita i svaki vid pomoći, posebno u ovoj pandemiji“.

Penzionerima, prema njegovim rečima, treba da budu dostupni i sadržaji kulture.

Ukazao je da prema penzionerima ne sme biti nikakve diskriminacije i da je odnos mladih generacija prema penzionerima „mera civilizacijskog napretka društva“.

Predstavnik Saveza penzionera Srbije Andreja Savić rekao je da su penzioneri značajna populacija koja je gradila zemlju.

„Danas i država ulaže napore da podigne standard penzionera i kroz posebne akcije kao što su slanje na banjski lečenje i podela pomoći preko fonda solidarnosti“, rekao je Savić.