Kruševac: Predložene mere za povećanje bezbednosti na raskrsnici na kojoj su poginule tri osobe 1Foto: Z. S. M.

Posle sudara automobila na raskrsnici kod Kruševca u kojem su krajem juna poginule tri osobe, gradski Savet za bezbednost saobraćaja je danas predložio mere da to mesto bude bezbednije.

Među predlozima je da se na raskrsnici Bruskog i Mudakovačkog puta na izlazu iz Kruševca pojača policijska kontrola, da nezavisna komisija razmotri zašto se dogodila nesreća i da budu postavljena svetleća upozorenja za vozače.

Iz tog Saveta su za agenciju Beta rekli da je to deonica državnog puta u nadležnosti JP „Putevi Srbije“ i da je zato lokalni savet mogao da donese samo preporuke u svojoj nadležnosti.

Doneta je odluka i da se uputiti dopis inspekciji za puteve da bi preduzela mere za povećanje preglednosti u zoni te raskrsnice, te da se organizuje sastanak sa predstavnicima JP „Putevi Srbije“.

Meštani Mudarkovca u subotu, 1. jula, okupili su se na mestu nesreće u kojoj su poginule tri osobe, odali im poštu i tražili od vlasti da bude bezbednija ta raskrsnica na kojoj je i avgusta prošle godine poginio jedan čovek, a bilo je i drugih udesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari