Kuburović: Kazna doživotnog zatvora ima i simbolički značaj

Rasprava o Tijaninom zakonu u Skupštini Srbije

Ostavite komentar


  1. TRI godine nisu hteli ni da raspravljaju o Zakonu, a onda su se SADA dosetili da ga proguraju bez javne rasprave. Zato sto je STRUKA protiv ovakvog nacina sprovodjenja „pravde“. Pa i sama ministarka u svom neverovatno bezobraznom obrazlozenju, priznaje da ljudi u zatvoru nisu zbog kazne i rehabilitacije, vec iz OSVETE: „Povodom navoda da je doživotna kazna nehumana, ministarka je objasnila da bi se i kazna zatvora od 30 do 40 godina mogla smatrati nehumanom, jer ukoliko osuđeni izdrži kaznu od 40 godina i izađe iz zatvora pred kraj života postavlja se pitanje šta time dobija, jer je bez sredstava za život, u dubokoj starosti i sa prekinutim vezama s porodicom i prijateljima.“ Mogli bismo onda da ih umesto oslobadjanja iz zatvora obesimo, jer ionako nemaju sta a na slobodi traze! STRASNO!

  2. Uz ova propisana teska krivicna dela trebalo bi dodati i krivicno delo izdaje zemlje i teske pljacke drzavne imovine i korupciju narocito u pravosudju.Uz ovakav zakon za ova dela Srbija bi za par godina procvetala.

  3. Je’l to znaci i da bi ubice kuma ‘Saleta Mutavog’ isto dobile dozivotni? ‘Simbolika’, pre svega!

  4. zašto bi se onda ijedan kriminalac kome preti doživotna mirno predao policiji. zar ovim nećemo dobiti gomilu onih „ramboa“ koji neće da se predaju i koji ubiju par policajaca pre nego što budu onseposobljeni ili i sami ubijeni tokom privođenja ? jel ima u ovoj zemlji iko da razmišlja ili bar da pročita iskustva drugih zemalja.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.