Kulturna javnost: Gradonačelnik Subotice nije pokazao da razume kvalitete Kišovog dela

Ostavite komentar


  1. Ми у Суботици врло добро знамо о каквом се неотесаном партијском шрафчићу ради. Слажем се са захтевом госпође Миочиновић да се одлука песпоговорно повуче.

  2. Ali ovo je potpuno uvrnuto. Pa, kome je moglo pasti na pamet da postavi ovakav jedan spisak… To nikako nije fer prema ljudima koji se nalaze na njemu. Nastranu potpuna netransparentnost cele situacije (svojevremeno sam napisao diplomski rad o „Bašti, pepelu“, možda sam hteo da i ja potpišem ovo pismo, ali kako?), nastranu što je očigledno da je neko samo iskopirao već postojeći spisak, ne znam, ovo je potpuno jadno. A spisak je do bola šaren: od totalnih autsajdera koji se već dvadesetak godina provlače kao oni koji dele „materijale“ učesnicima nekakvih skupova „civilnog“ „društva“, preko mutnih likova koji kao da su izašli iz četvrtorazrednog političkog „trilera“ pa do, izvinjavam se, onih kojih na spisku nema: na primer, nema nekih značajnih pisaca iz „SFRJ dijaspore“ za koje znam da bi se, u osnovu, saglasili sa kauzom. Ju, ju, ju, da ne kažem joj.

  3. За неке од потписника тврдим да нису прочитали ни једну Кишову књигу. Кад би се спровело тестирање таквих би била половина са презентованог списка. Циљ је напад на СНС, тојест на Вучића и ударањем контре властима одузимање пребацивање политичких поена на свој терен. Ситно, политикантски, као што и власт ради. Лабан и екипа нису достојни да владају, али грађани су их изабрали. И, откуд сад ови предлагачи неваљају, а Вучић ваља да подиже споменике Пекићу и Ђинђићу?

    1. Ne valja ni Vucic . Otkud vam ideja da je to redu. Nemoralno je! O Labanu me trpsim nirec

  4. 5 miliona najpametnijih da se potpisu ispod, bahati bolesnici ce isterati ono sto su naumili…ko ne veruje neka pogleda na sta lici beograd

  5. Profesorka Miocinovic, je ulozila svoj veliki autoritet ,na pogresnu stranu. Danilo Kis, nije zasluzio ovo frku ,ali jeste spomenik. Ne samo u Subotici. Kakve veze ima aktuelni predsednik Subotice s vecnoscu pisca Danila Kisa. Spomenik bi ostao i posle odlaska ovih gmazova.
    Osim sto bi gradjani Subotice , dobili trajan spomen na pisca , o koga se otimaju Madjari, Crnogorci , dok se srpska strana,do sada posebno ne istice u ovom nesvakidasnjem kulturnom ratu.Sada se napravio jedan slucaj, koji na duge staze samo steti imenu i delu Danila Kisa.
    Obeleziti trajno lik i delo jednog coveka, nema veze s dnevno politickim zbivanjima. Jedino fascinira podugacak spisak, dole potpisanih,koji su se nazolost konacno sjedinili na pogresnoj temi.

  6. KIS i LABAN NIKAD i NIGDE se ZAJEDNO nece moci spominjari! NO PASSARAN!

    1. @Margit Farkas ,da li se vi ili bilo ko , seca ko je bio gradonacelnik Beograda ,kada su spomenike dobijali Dositej Obradovic ili Vuk Karadzic. Danilo Kis nije mogao da dobije stan u Beogradu li je kasnije dobio celu ulicu.
      Ljut i tuzan napustio je Srbiju zauvek , nikad se nije vratio. Njegovo delo se vraca svaki dan a to ko dize spomenik, zaista je manje vazno, postovaocima Danila Kisa.
      Gradonacelnik Laban je covek koji se setio ,da kroz neko dobro delo, povrati svoj poljuljani autoritet. To je valjda dozvoljeno i hriscanski.
      Oprosti nam dugove nase, kao sto mi oprastamo duznicima svojim.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.