Kulturni centar Zrenjanin pozvao na strip radionice 1Foto: screenshot Stripolis FB

Kulturni centar Zrenjanina pozvao je zainteresovane građane svih uzrasta da se prijave na radionice stripa, koje će se održavati u ovovj ustanovi kulture naredne nedelje tokom trajanja festivala stripa.

Kako su naveli, u okviru 13. festivala „Stripolis“, koji će se održati od 15. do 17. septembra, u Kulturnom centru Zrenjanina koji je i organizator događaja, od ržaće se i dve radionice „Strip laboratorija“ i „Animacija u tvom telefonu“.

Prvu radionicu će voditi poznati umetnik i strip crtač Slobodan Kovačević a drugu će realizovati studio „Dom animacije“.

„Radionice su besplatne i korisne, a broj polaznika je ograničen. Materijal je obezbedio organizator. Pozvali smo zainteresovane sugrađane, svih generacija, da se prijave za učešće do 14. septembra“, objašnjava potparolka KCZR Ankica Dostanić.

Kako objašnjava, u radionici „Strip laboratorija“ prezentovanjem radova učesnici imaju priliku da postave pitanja, diskutuju, dobiju savete iz “struke” i pronađu “lek” za svoje probleme vezane za proces kreiranja stripova.

Radionicu će voditi poznati umetnik i strip crtač Slobodan Kovačević.

Radionica „Animacija u tvom telefonu“ inspirisana je krilaticom “Bolje da se deca igraju filma, nego film decom”.

„Ovom prilikom polaznici će se uz pomoć svog mobilnog telefona i besplatne aplikacije “Stop Motion Studio”, upustiti u magiju stop – trik animacije i oživeti svoje crteže ili radove od plastelina. Radionicu vodi Studio „Dom animacije““, objašnjava Ankica Dostanić.

Radionice su zakazane za petak i subotu, 16. i 17. septembra, sa početkom u 12 časova, u Kulturnom centra Zrenjanina.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari