"Kum nije dugme": Advokat povodom odluke tužilaštva da krivično ne goni Nikolu Petrovića zbog saobraćajne nesreće 1Foto: Beta/MUP

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je danas da neće krivično goniti kuma predsednika Aleksandra Vučića Nikolu Petrovića zbog saobraćajne nesreće na Dedinju koju je izazvao pre gotovo godinu dana.

Iako je u krvi Petrovića detektovan alkohol, tužilaštvo navodi da su u pitanju male količine, a što se tiče droge, bilo je neodređeno.

„Ne može se sa sigurnošću utvrditi da li je osumnjičeni upravljao svojim vozilom i pod dejstvom opojnih droga, s obzirom na to da postojanje metabolita kokaina u urinu ne određuje vreme kada je kokain konzumiran, već samo pokazuje da je kokain prisutan u urinu, ali ne i u krvi. Takođe, navedeno je da kokain ima dejstvo samo dok se nalazi u krvi, tj. pre razgradnje“, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Advokat Nikola Lakić osvrnuo se na odluku tužilaštva na društvenoj mreži X.

„Nikola Petrović kum Aleksandra Vučića po navodima Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu neće odgovarati krivično već prekršajno.To što je policija ustanovila da je vozio pod dejstvom alkohola i kokaina nebitno, jer kum nije dugme“, poručio je Lakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari