Kusturica o oduzimanju nagrade: Ja se tog festivala jedva sećam, nisam nikakav direktor Teatra ruske vojske 1Foto: EPA/ETTORE FERRARI

Češki filmski festival Febiofest objavio je da oduzima nagradu “Kristijan” koju je svojevremeno dodelio reditelju Emiru Kusturici, zbog toga što je, kako je naveo u svom saopštenju, prihvatio mesto direktora Teatra ruske vojske u Moskvi.

Komentarišući taj gest za Sputnjik, Kusturica je demantovao tvrdnje da “prelazi” u ovo pozorište, i izjavio da to samo goovori da je krenuo “lov na veštice”.

„Zapravo, pravoverni i krivoverni neće biti deljeni religijski nego ideološki. Ja se ovog češkog festivala jedva i sećam, ali to mene ne uzbuđuje, neka oni svoju nagradu uzmu, ako ima šta da se uzme“, izjavio je Kusturica, ističući da je ta dezinformacija o njegovom imenovanju za direktora Teatra ruske vojske verovatno proizašla iz srodnosti internacionalne reči režiser i direktor.

“To se vrlo lako može proveriti kod Rusa u nekim papirima, i vrlo se lako može doći do istine. Ja nisam nikakav direktor ovog teatra, nego sam poslednja tri meseca razgovarao o mogućnosti postavljanja na scenu mojih filmova u formi teatarskoj. Tu mogu da gostujem kao reditelj kad ova burna vremena prođu”, izjavio je Kusturica za Sputnjik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari