Lakićević: Od početka godine u saobraćajnim nezgodama u Srbiji stradala 431 osoba 1Foto: Pixabay/Rico_Loeb

Načelnik Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Slaviša Lakićević poručio je da je zajednički zadatak MUP i ostalih institucija da čine sve što je u njihovoj mogućnosti kako nijedna osoba ne bi stradala u saobraćajnim nezgodama, saopšteno je iz MUP.

On je povodom obeležavanja Svetskog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda kazao da, iako je ove godine značajno povoljnije stanje bezbednosti saobraćaja u odnosu na prethodne godine, pred svima je puno rada kako bi se ispunili ciljevi iz Strategije bezbednosti saobraćaja.

Cilj je da Srbija bude među najbezbednijim zemljama Evrope.

Lakićević je naglasio da je od početka godine u saobraćajnim nezgodama stradala 431 osoba, a blizu 3.000 zadobilo je teške telesne povrede, a poginulo je desetoro dece, dok su 122 deteta povređena.

„Više od 3.000 osoba i njihovih porodica ove godine je došlo do te tačke prekida, ostavši bez oca, majke, bake, deke, bez deteta“, kazao je Lakićević.

Vršilac dužnosti direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović napomenuo je da svake godine u svetu više od 1,3 miliona osoba izgubi život u saobraćajnim nezgodama, a više od 50 miliona bude povređeno.

„Ovaj dan je posvećen svima njima, ali i svim predstavnicima koji rade u hitnim službama, koji prvi dođu na teren – hitnoj pomoći, vatrogascima i policiji“, kazao je Stamatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari