Lalić: Postali smo kao Jevreji, ima nas više van matice, nego u matici

Ostavite komentar


  1. Umesto politike, danas je na delu POLITIKANSTVO najgore vrste. Nazalost, ne samo kod nas. Svake godine politicari u Srbiji i Hrvaskoj dizu svoj „patriotski“ rejting na nesreci koju su zajednickim snagama izveli. Oni tamo „slave“ nepostojecu pobedu, jer bitke nije ni bilo (srpska vojska je na vreme zbrisala i ostavila ljude na milost i nemilost „braniteljima“), umesto da ih je sramota one uzasavajuce kolone izbeglica. Nasi kukaju kao strine, ne priznajuci da su bas oni huskali Srbe i odbijajuci bilo kakve priegovore izazvali rat. I tako to ide decenijama. Nedelju dana opste galame, pretnji i glupiranja, a onda MUK, sa obse strane. A niko od njih da pokusa da ljudski ispravi ZLO koje su nam naneli.

  2. Pa kada je vec to tako svakako treba raditi na tome da se po neko i vrati i pre nego sto ce se svakako vratiti velika vecina njih kada tamo zarade penziju , zato vec sada treba raditi na tome , bice dosta nasih ljudi koji ce biti sa lepim penzijama , kako im omoguciti sto bolji zivot u kako kazete matici to jest Srbiji . To je veliki kapital i u ljudskom i u materijalnom smislu , sve lepo osmisliti da bi se sto lepse osecali u drzavi za kojom su mozda sve vreme ceznuli , a mozda se mnogi i nece vratiti to jest nece zeleti da se vrate, sto bi bilo steta i za njih i za Srbiju.
    Nije mi jasno, juce je gospodin, Bosnić, rekao kako su ogromni porezi od strane Amerike, ukoliko ima neko njihovo drzavljanstvo a ostvari neki veci prihod na primer u Srbiji , a oni to doznaju , tada moraju da plate ogroman porez drzavi cije drzavljanstvo imaju , cak ce da ih jure preko Interpola a ako jos legnu i u tamosnji Zatvor ima da plate dva puta vise nego sto inace duguju za ostvareni prihod , e sada , da li ako se odreknu drzavljanstva zbog ovakvih ,mozda, stvari, takvim ljudima ostaje penzija od drzave u kojoj su je stekli ?.

  3. Čudno..Kakvo licemerje…prvo ste očistili područja Krajine od Hrvata i onda opljačkali njihove kuće.Onda stw to učinili i u Bosanskoj posavini..To naravno nigde ne pominjete.Sad ste sa tih teritorija bombardovali Hrvatske gradove i sela.A onda je usledila Oluja.Po vama ničim izazvana.A vi nevini, nevini…

Ostavite komentar


Društvo

U Aleji zaslužnih građana ostalo svega 19 grobnih mesta, proširenje neizvesno 7

U Aleji zaslužnih građana ostalo svega 19 grobnih mesta, proširenje neizvesno

U Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu ostalo je svega 19 grobnih mesta, izjavio je u utorak Aleksandar Šapić, predednik Privremenog organa grada Beograd na konferenciji za novinare i dodao da smatra da treba razmišljati o nalaženju lokacije za izgradnju nove. Međutim, kada će i gde zaslužni građani ubuduće biti sahranjivani, kada se popune postojeća mesta, još se ne zna.

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.