Lažne dojave o bombama stigle na adrese 17 škola u Zemunu i na Voždovcu 1Foto: MUP

Dojave o podmetnutoj eksplozivnoj napravi stigle su na elektronske adrese 17 osnovnih škola u beogradskim opštinama Zemun i Voždovac. Policija je sprovela provere i utvrdila da su dojave lažne, kažu za Danas u Ministarstvu prosvete.

“U cilju bezbednosti učenika i zaposlenih nastava u prvoj smeni je prekinuta do okončanja provere policije, nakon čega su u najvećem broju ovih škola deca vraćena na nastavu. Nastava u drugoj smeni će biti organizovana u skladu sa utvrđenim rasporedom časova”, navode u Ministarstvu.

O svim relevantnim informacijama za održavanje nastave, škole će obavestiti učenike i njihove roditelje putem redovnih kanala komunikacije.

Prema informacijama kojima Ministarstvo prosvete raspolaže lažne dojave o bombama stigle su u sledeće škole:

Voždovac:

OŠ „Dositej Obradović“ , OŠ „Jajinci“, OŠ „Vojvoda R. Putnik“, OŠ „Karađorđe“, OŠ „Janko Veselinović“, OŠ „Veselin Masleša“, OŠ „Danilo Kiš“, OŠ „Milan Đ. Milićević“.

Zemun:

OŠ „Majka Jugovića“, OŠ „Svetozar Miletić“, OŠ „Mihajlo Pupin“, OŠ „Branko Radičević“, OŠ „Petar Kočić“, OŠ „Gornja Varoš“, OŠ „B.P. Pinki“, OŠ „Mitraljeta“, OŠ „Sava Šuamnović“ i OŠ „Lazar Savatić“.

Direktor OŠ ”Lazar Savatić” Goran Petrović kaže za Danas da je mejl sa porukom o postavljenim bombama stigao na sve eletronske adrese dostupne sa sajtu škole, i na njegov, biblioteke, psihologa…

Reč je o novim adresama koje su promenjene nakon što je tražilo Ministarstvo prosvete.

Direktor kaže da odmah škola evakuisana i da su deca upućena kući, dok je policija na terenu.

Takođe, na teren su izašli pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a.

Direktor Zemunske gimnazije Miloš Bjelanović kaže za Danas da ta škola nije dobila mejl da su postavljene bombe.

– Bio nam je školski policajac da proveri jesmo li i mi dobili poruku, čuli smo od njega da su svim zemunskim školama stigli mejlovi. Nama, srećom, nije – kazao je direktor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari