Lažne vesti opasne zbog širenja straha i panike

Ostavite komentar


  1. Najbolji primeri lažnih vesti su novinar Cvetković i metan u beogradskoj vodi. Onaj čija je to dužnost je to dokazao.

  2. Nažalost „lažne vesti“ iliti „medijski rat“ možemo staviti znak jednakosti…

  3. Novinarima je cilj da prvi plasiraju vest, a to sto su informacije lazne ili ne ispitane do kraja, njima je manje bitno.

  4. Лажне вести су свуда око нас, то није тренд само овде већ и у земљама у окружењу.

  5. Mora se stati na put lažnim vestima, najviše zbog stavaranja panike u narodu i zato se mora voditi računa o mnogim vestima i treba proveriti sve vesti pre objavljivanja.

  6. Bas iz razloga sto lazne vesti mogu da izazovu strah i paniku, morala bi da postoji neka vrsta sankcija. Kad vec novinari nisu dovoljno samosvesni i pisu sve sto im padne na pamet, bez da prethodno provere informaciju.

  7. Jako je vazno ko plasira lazne vesti i na koji nacin!Mislim da bi novinari trebali odgovornije da rade i da budu svesni svih mogucih situacija koje zbog takvih vesti mogu da nastanu i mora da postoji ozbiljnije kaznjavanje smisljanja i sirenja laznih vesti i stvaranja panike!

  8. Protiv laznih vesti svi moramo da se borimo jer kreiranjem istih samo dovodimo paniku medj narod

  9. Njihov posao je da pisu, a na nama je da verujemo ili ne verujemo u njihovu istinitost.

Ostavite komentar


Društvo

Godišnjica smrti Gavrila Principa obeležena u Češkoj 6

Godišnjica smrti Gavrila Principa obeležena u Češkoj

Na današnji dan pre 106 godina, Gavrilo Princip je preminuo u zloglasnom češkom zatvoru Terezin. Delegacija Vlade, koja je u dvodnevnoj poseti Češkoj, položila je vence na Olšenskom groblju u Pragu i ispred ćelije u kojoj je tamnovao i stradao.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.