Lečić bez oglašavanja u medijima do pravosnažnosti odluke 1Foto: Beta/Milan Obradović

Advokat Čedomir Stojković, pravni zastupnik Branislava Lečića, najavio je danas da se on i njegov klijent neće oglašavati u medijima do pravosnažnosti odluke, pošto su Danijela Štajnfeld i njen advokat najavili žalbu na odluku Višeg javnog tužilaštva o odbacivanju optužbi za silovanje.

Upućujem poziv novinarima da poštuju kodekse novinarstva, prezumpciju nevinosti, Zakon o informisanju, ali i zakon uopšte, kao i svoju ulogu predstvnika medija. Do ovog trenutka bilo je na hiljade objava u kojima je sve ovo prekršeno i koje su nanele veliku štetu mom klijentu, naveo je Stojković u pisanoj izjavi.

Mi ne želimo da učestvujemo u medijskoj propagandi Danijele Štajnfeld i Merime Isaković, niti da
se kroz medije bavimo raznim nagađanjima, neosnovanim i netačnim tvrdnjama, spekulacijama, manipulacijama i neistinama koje pojedinci iznose na račun mog klijenta, poručio je advokat.

On ukazuje da Lečić u ovom slučaju od 19. marta ima status građanina, a ne osumnjičenog, niti optuženog.

Zbog toga Lečić i njegovi punomoćnici nemaju uvid u spis, što znači da su nama nepoznati detalji iskaza Danijele Štajnfeld, kao i svedoka i dokaza do kojih je došla policija i koje je priložila Danijela Štajnfeld, ukazuje advokat.

Kako smo saznali iz medija, zastupnik Danijele Štajnfeld uložiće prigovor Tužilaštvu, što znači da odluka Višeg javnog tužilaštva još nije pravosnažna, ukazao je Stojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari