Ledeni dani od 25. februara 1Foto: EPA/ĐORĐE SAVIĆ(arhiv)

Javno preduzeće Putevi Srbije upozorilo je danas da se, prema prognozi Republilkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, od 25. februara do 1. marta, na području Srbije očekuju ledeni dani

Očekuju se i nove snežne padavine i pozvalo sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni prilikom vožnje i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

U skladu sa Zakonom o javnim putevima, JP Putevi Srbije dužno je da obaveštava javnost i korisnike javnih puteva o stanju i prohodnosti tih puteva preko sredstava javnog informisanja, navodi se u saopštenju.

U jutarnjim satima se očekuje umeren, lokalno i jak mraz, u većini mesta od -12 do -5 °C, a najviša dnevna temperatura od -6 do -2 °C.  TAkođe očekuje se formiranje/povećanje visine snežnog pokrivača, na severu od 5 do 10 cm, u ostalim predelima od 10 do 20 cm, a na istoku i planinama lokalno i više.

Prognoza za narednu nedelju

Ledeni dani, u jutarnjim satima umeren i jak mraz. U nedelju i početkom naredne nove snežne padavine i formiranje/povećanje visine snežnog pokrivača, naročito u ponedeljak, u istočnim i planinskim predelima. Vetar na severu i istoku umeren i jak severoistočni. U sredu kratkotrajni prestanak padavina, u četvrtak sa snegom, a zatim toplije mestimično sa mešanim padavinama.

Do narednog petka temperatura neće biti iznada minusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari