Lekar davao recepte za lekove na koji pacijenti nisu imali pravo i oštetio RFZO za 280.000 dinara

Ostavite komentar


  1. Vi narkomani, vi koji ste krivi za sve lose sto se na svetu desilo od kad je Aleksandar Makedonski krenuo po opium u malu Aziju pa sve dok se iz nje nije vratio Aleksandarov brat sa istim. Treba vas sve pobiti nakon sto pocistite: vazduh koji ste zagadili iglama, reke pune zivom iz heroina, planine zapaljene dzojntovima. Sad kad padne sneg a narkomani polegali po putu, nemoz sneg od njih da se pocisti. Jos hoce 20 dinara… ubiti svakog ko zeli da uziva u zivotu ali prethodno opljackati. A jel ti lepo sad kad kriziras u zatvoru, i treba tako, ko ti je dozvolio da radis ono sto ti prija.

    1. Da, ugovor o delu. Ne placaju mu doprinose, jer je vec ostvario penziju, jeftinije je nego angazovati lekara na pocetku karijere kojeg moras zaposliti na odredjeno ili neodredjeno i placati sve doprinose. Tako se uglavnom radi privatno. Zato mladi lekari i odlaze. Apsolutno nikakav podsticaj, vec samo prepreke.

  2. To je lek protiv jakih bolova ili za skidanje sa opijata. Kako može biti da je nekom prepisan, a da mu nije trebao? I ako su ga kupovali, a ne dobili (jer privatna ordinacija ne daje državne rečepte), kako je neko mogao biti oštećen?

  3. Ostecena drzava za 280000 dinara! Pa to je manje od polovine Jorgovankine plate. Umesto da se drzava bavi stvarnim kriminalom, trenira strogocu na ostarelom lekaru. Javna je tajna da lekari u drzavnim klinikama naplacuju operacije,porodjaje i sl,pa ko se bavi tom pojavom?

  4. Gde ga nadjose. A Savamala, helikopter, Megadens, doktorati, Krusik…, nista. Problem doca u penziji sto lecio nekog. E Zagorka…

  5. Sudite ovom lekaru lekaru, a ministra zdravlja koji je bio aktivni član zemunskog mafijaškog klana i ubijao pacijente u bolnici, ostavite na slobodi!

  6. Privatne specjalističke ordinacije u 95% nemaju sklopljen ugovor sa Republičkim zavodom za zdravstveno osiguranje za propisivanje lekova o trošku fonda!? Na koji način je oštećen fond? Ovaj starac je samo jednostavno „dilovao bup“. A Ministarstvo je već ranije dobijalo informacije o takvim slučajevima iz apoteka, ali je odgovor bio „ako je recept ispravno napisan nemate vi šta da istražujete“

  7. Da li se ova sitna zloupotreba službenog položaja za koju se ide u zatvor uz naslovne strane dogodila negde u Švajcarskoj ili u Srbiji?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.