Lekari: Zbog ograničenog prava na lečenje ispaštaju akutni, hronični i onkološki pacijenti

Ostavite komentar


  1. Vanredno je stanje i tako mora da bude a ti sto ne mogu da rade privatno uvek mogu da daju otkaz u drzavnoj sluzbi i da se opredele za privatnu praksu dosta su i sedeli na dve stolice

  2. Poštovani,
    Za ginekoloski pregled u domu zdravlja koji sam zakazala pre dva meseca, konkretno ultrazvuk i redovan pregled ( inace pratim jednu promenu i idem na stroge kontrole na svaka 4 meseca) kada sam zvala dom zdravlja da proverim kakva je situacija, sestra je bila vrlo neprijatna i rekla – do daljnjeg je sve otkazano osim ako niste trudnica.

    Uz duzno postovanje, meni sada nije jasno sta svi ginekolozi, urolozi i sl. sada rade u svim domovima zdravlja ako ne primaju pacijente – jer ne verujem da pomazu kolegama oko borbe sa Covid om 19.
    Moje misljenje je da treba da se primaju redovni zakazani, uz svu mogucu opremu i od strane pacijenta i lekara. Dakle, zna se maska i rukavice.

    Jer u domu zdravlja Vracar su uvek stravicne guzve, a evo sada kada nema guzve mogli bi makar normalno da primaju zakazane.

    Kada sam bila u Batutu pre mesec dana upravo da radim ginekoloske briseve, u 7 h bilo je nas dve zene ( gde inace bude po 30 ak ljudi ujutru kad se otvore salteri) i 4 sestre su sedele unutra i pile kafu i 20 min nam nisu uzimale knjizicu. Kada smo pitale sta se desava imale su grozne komentare „sto ste sada uopste dosle i hi hi haha“.
    Ja sam bila u soku i rekla im da sigurno nismo dosle jer nemamo sta drugo u zivotu da radimo i ozbiljno razmisljala da napisem prijavu tj.zalbu na takvo ponasanje.
    Svi mi imamo neke zdravstvene probleme ili losa iskustca ( ja konkretno gubitak sestre od leukemije kada je imala 14 godina) tako da sve razumem, pandenija je itd. Ali oni upravo pricaju da zdravstveni sistem ne sme da stane a ja vidim da se svi pregledi otkazuju, pa bih samo volela da znam konkretno u Domu zdravlja Vracar, da li je to po nekoj uredbi vlade, proceduri, apelu ili prosto necijem „najboljem misljenje“?
    Volela bih da mi neko odgovori.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.