List Danas na Media Marketu 1

Sajam medija Media Market ove godine održava se drugu godinu zaredom paralelno sa Beogradskim sajmom knjiga, u Hali 3 Beogradskog sajma od 26. do 30. oktobra.

Danas će ponovo ovom prilikom prezentovati svoj list, portal i knjige u izdanju našeg izdavača Dan Grafa. Naravno, a pre svega, tu smo za svakodnevno druženje sa sadašnjim i budućim čitaocima.

Na štandu će tokom ovih pet dana biti organizovana i mini izložba karikatura Predraga Koraksića Koraksa, koje su objavljene u prethodnih nekoliko meseci u Danasu, kao i jedna specijalno urađena za ovu priliku.

Na Sajmu medija organizovaćemo i nagradnu akciju Slikajte se sa Danasom, koja inače već nekoliko meseci traje na društvenim mrežama. Svako ko poseti naš štand na Sajmu medija, fotografiše se sa Danasom, na licu mesta objavi na Fejsbuku, Tviteru ili Instagramu sa heštagom #SlikajtesesaDanasom dobiće besplatne novine i ući u nedeljnu konkurenciju za jednu od tri nagrade. Tri najoriginalnije fotografije sa najviše lajkova na kraju sedmice nagradićemo knjigama i kartama za pozorište.

Svaki dan organizujemo i program druženja sa našim autorima. U sredu 26. oktobra će štand lista posetiti kolumnisti Danasa u periodu od 17 do 19 časova, dan kasnije sa čitaocima se druži književnik i redovni kolumnista našeg lista Svetislav Basara (14-16 časova), a 28. oktobra dolazi karikaturista Predrag Koraksić Koraks (18-20 časova). U subotu 29. oktobra od 16 do 18 časova na pitanja posetilaca sajma odgovaraju svi dosadašnji glavni i odgovorni urednici Danasa Grujica Spasović, Mihal Ramač, Zoran Panović i Dragoljub Petrović.

Diskusija o botovima

U sredu 26. oktobar u 14.00 časova portal Danasa organizuje panel diskusiju na temu „Uticaj interneta na štampane medije u Srbiji“. Učesnici su Miroljub Radojković (Fakultet političkih nauka), Ana Marković (Asocijacija medija), Marija Matić (Međunarodno udruženje propagandista IAA i Direct media), Srđan Đurđević (Misija OEBS u Srbiji) i Dragan Varagić (internet konsultant). U subotu 29. oktobar u 12 časova tema drugog skupa biće „Botovi: Sloboda govora ili pokušaju kreiranja javnog mnjenja“, o kojoj će govoriti Nikola Stojić (urednik portala N1), Snježana Milivojević (Fakultet političkih nauka), Gordana Novaković (Savet za štampu) i Slobodan Georgijev (BIRN). Pozvana je i SNS da pošalje svog predstavnika, ali bez odgovora. Oba panela održaće se u Hali 3 Beogradskog sajma, u prostoru predviđenom za događaje ove vrste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari