Ljiljani stigla prijava zbog blokada tokom kojih je bila na poslu: Bizarno je da se vodi postupak protiv mene, postoje dokazi 1Foto: B. Đ.

Nakon što je dobila prekršajnu prijavu zbog učešća na blokadama puteva dok je, kako tvrdi, bila na poslu, Ljiljana Mitić iz Paraćina, danas je pred sudom predložila dokaze u svoju korist. Ona i njen branilac, između ostalog, predlažu kao svedoka policajca koji ju je navodno video na protestu.

Slučaj koji je izazvao veliku pažnju javnosti nastavljen je još jednim pretresom pred Prekršajnim sudom. Reč je o porodici Mitić o kojoj je Danas već pisao.

Otac i ćerka su bili na protestima, a majka na radnom mestu. Ipak, to nije sprečilo nadležne da i njoj pošalju prijavu.

„Danas sam sa braniocem predložila dokaze da sam bila na poslu u trenutku blokada, odnosno ekoloških protesta. Već sam rekla i naglašavam da je jasno da je ovo napad na celu porodicu, jer mi je muž predstavnik opozicije. Nadam se da će prijava protiv mene da bude odbačena. Stvarno je bizarno da se vodi postupak protiv mene koja nisam bila tu“, rekla je za Danas Ljiljana Mitić nakon prvog pretresa.

Kako ona i njen advokat ističu, postoje dokazi da je bila u školi u kojoj je zaposlena. Šta više, bila de jedna od dežurnih profesorki. Kako kaže, videli su je i đaci i kolege.

„Pored toga, predložili smo policajca kao svedoka, jer u prijavi piše da ju je on video na blokadama. Ako ne bude prijava odbačena, tražimo da lice koje tvrdi da je videlo Ljiljanu dođe na sud i ponovi te tvrdnje“, objasnio je Radivoje Kastratović, Ljiljanin zastupnik.

Da podsetimo, Ljiljanin muž, Dragan, i ćerka Iva dobili su prekršajne prijave i terete se da su bili organizatori nedozvoljenog skupa.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari