Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u četvrtfinale ATP turnira u Parizu pošto je izgubio od domaćeg igrača Mišela Lodre sa 2:0, po setovima 7:6 i 6:2. Rođeni Parižanin je forsirao servis-volej igru, a ta taktika se pokazala kao plodonosna protiv branioca titule. Lodra nije dozvolio Đokoviću da mu oduzme servis i sa dva brejka u drugom setu rešio je pitanje konačnog pobednika.


Prvi deo igre rešen je tek posle taj-brejka, jer niko od tenisera nije uspeo da povede sa dva gema prednosti. Šansu da dođe do opipljivije prednosti prvo je imao naš teniser, ali nije uspeo da iskoristi nijednu od dve vezane set lopte. Najpre zato što je Lodra iz bekhenda, na Novakov servis, pogodio liniju, a onda i jer nije imao rešenja za njegov dobar servis. Naredna dva poena pripala su takođe ljubimcu domaće publike, koji je tako poveo 1:0 u setovima.

– Svaki put kada je bilo važno, kada mi je bio potreban poen, Lodra je odlično servirao. Sjajno je igrao voleje i čestitam mu na tome. Pojačao je kada je bilo potrebno i zaslužio je pobedu – istakao je Đoković posle meča.

Nije uspeo treći teniser na svetu da se psihički vrati u meč, koji je definitivno rešen u četvrtom gemu drugog seta, kada je Novak jedini put imao šansu za brejk, i to ne jednu već tri vezane. Lodra se odbranio, sačuvao brejk prednosti i u naredna dva gema rutinski priveo meč kraju.

S obzirom na to da nije stigao ni do četvrtfinala, Đoković će izgubiti 910 ATP bodova, tako da narednog ponedeljka može skliznuti sa treće pozicije, a sve u zavisnosti od učinka Endija Mareja i Robina Soderlinga do kraja turnira. Do kraja sezone Novak će učestvovati na Masters kupu u Londonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari