Lokalna poreska administracija u Vranju: Ističe rok za plaćanje rate poreza na imovinu 1Foto: Dušan Pešić / Danas

Rok za plaćanje četvrte rate poreza na imovinu za fizička, pravna lica i preduzetnike ističe 15. novembra. Rok je propisan Zakonom o porezima na imovinu, saopštili su iz Odseka lokalne poreske administracije u Vranju.

Redovnim izmirenjem obaveza, poreski obveznici izbegavaju obračun i naplatu zakonom propisane kamate zbog kašnjenja u njihovom izmirenju.

„Porez na imovinu se izmiruje kvartalno, u četiri rate godišnje. Zakon o porezima na imovinu propisuje obavezu akontacionog plaćanja poreza. Poreski obveznici koji putem reprograma izmiruju zaostala poreska dugovanja, takođe treba da do 15. novembra uplate označene rate, jer će se nakon isteka zakonskog roka za uplatu akontacija obračunavati zakonom propisana kamata“, saopštili su iz Odseka lokalne poreske administracije.

O stanju svojih zaduženja poreski obveznici u Vranju mogu lično da se informišu u Gradskoj upravi, u prostorijama Odseka lokalne poreske administracije, pozivom na telefone 017/402 397 i 017/402 392, a registrovani poreski obveznici na portalu e-uprave preko aplikacije euprava.gov.rs.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari