Lončar: Druga žrtva korona virusa u Srbiji

Ostavite komentar


  1. Neka pociva u miru. Ali 92 godine?
    Ona je umrla sa korona virusom ali malo je nerealno tvrditi da je od njega umrla. Za ljude tog doba je i nazeb ozbiljan.

  2. Jedino ispravno rešenje za naše najstarije sugrađane je da ostanu u svojim kućama, da ne bi smo imali još gubitaka.

    1. Šta sada vakcine, a juče ste pljuvali po njima i onima koji ih savetuju. Obratite se nadrilekarima. 8

    2. zaboravljamo da lekari svima a pogotovu starijima uvek preporučuju šetnje na otvorenom. ovako zarobljeni ima da skapavaju od drugih bolesti ali to državu nije neuznemirava, samo da ti stariji ne zauzmu ionako mali broj respiratora. elem, treba odrediti jedan sat u danu kada ima sunca (ne u zoru) koje nam daje d vitamin (potreban imunom sistemu) da izađu a mi ostali u tom terminu da se povučemo. to bi bila prava briga za njih. sve ostalo je ponižavajuće.

      1. Postoje preparati vitamina D koji se mogu kupiti u apotekama i koje obavezno treba da uzimaju svi, bezobzira na starost, zarad prevencije osteoporoze od oktobra do aprila, kada nema dovoljno sunca.

        1. Bajo, vi stvarno mislite da je NORMALNO da setamo u TRI sata ujutro? Ja mislim da vlast istrazuje do kome mere mozemo da ih trpimo. Vecina penzionera, na zalost, spremna je na sva moguca ponizenja.

    3. Penzioneri umiru i od gladi. Njih 600.000 nema da se prehrani. Opljčkani su. Pustite ih da umru na miru…
      P.Sajdžo 2020

  3. Mere koje je doneo državni vrh Srbije su svakako na svom mestu i moramo se njima povinovati da bi smo sačuvali svoje živote.

    1. Zatvorio nas u kuću i otišao u Budimpeštu, poveo i Malog. Što Malog nije u kuću zatvorio???? I zašto im maske vise kao portikle. Nek ih stave propisno ili skinu.

    2. Bot pod radnim imenom „star dobija“ extra parizer danas zbog duplog komentarisanja. Tako se to radi, primer za ostale botove. Mere koje je doneo drzavni vrh moraju da ukljuce i vise parizera botovima jer su na braniku sekte. Sada se vodi odlucna bitka da se izbezumljeni gradjani Srbije sto vise uplase jer sekta ne voli da gradjani misle svojom glavom.

    3. Kasno stari,virus je bio aktivan daleko pre ovih mera dok su penzioneri disali jedni drugima za vrat u redu u pošti,banci,na kasama supermarketa,dok su balavili po pijacama dokoni..dok su mladi zjakali po kafićima,šetali se po gradu više nego obično.Sve će to doći na naplatu.Srbija samo ima sreću u nesreći da je siromašna pa nemamo puno turista koji su doneli zarazu,nemamo puno poslovnih putnika iz Kine i Italije..E to da smo siromašni pa nas virus možda malo i poštedi je uspeh ove vlade!Blago nama.

    4. Juče na dočeku kineskih lekara predsednik Srbije Vučić jedini nije imao masku. Šta kažeš na tu meru?

    5. Juče na dočeku kineskih doktora jedino predsednik Srbije Vučić nije nosio masku. Šta kažeš za tu meru?

    6. Alo Star u,ne mogu dva sendvica dnevno,zapamti.PS.Poltron je veca ustva
      od onoga kome se klanja.

    7. Ni meni nisu jasni komentari protiv ministra.Ako neko ima iskustva sa smrtnim slučajevima to je on.Izučio je zanat,devedesetih, u Šilerovoj.Sam se hvalio slikama svojih predavača.

    8. Ako treba ovaj da me spašava!? Odo po konopac…
      P.Sajdžo 2020

  4. Saučešće porodicama preminuli. Srbijo, trgni se, ne ugrožavajte živote starijih kršenjem zakona.

    1. Ugrozava ih Sinisa Mali koji sa preCednikom seta po Budimpesti, posle moze virus u Beograd da donese, prenese nekome, taj neko starijim roditeljima kod kuce!!!!

    1. Nakon što smo žrtvovali slobodu, istinu i pravdu, nauku i obrazovanje, zdravstvo i kulturu sad je na red stigla ultimativna žrtva. Čovek.

    1. Jel ovo smišljate sami ili imate neki random generator gluposti?

  5. Na konferencijama u vezi KORONAVIRUSA treba dati vise vremena medicinskim strucnjacima a da izlaganja Aleksandra Vucica i Ane Brnabic budu vremenski kraca.Treba na navedenim konferencijama dati vremena medicinskim strucnjacima, cija misljenja i saveti bi bili od velike koristi za nas gradjane.Sve sto se desava pozitivno pripisuje se samo jednom coveku,kao da drugi u drzavi Srbiji ne postoje a on se trudi da bude svuda prisutan, sto ponekad izaziva cudjenje.Iritira ponavljanje “Zahvaljujuci Aleksandru Vucicu ovo,pa onda zahvaljujuci njemu ono“ a drugi ,kao da ne postoje.Pozitivno je sto se u medijima potencira pomoc “bratske nam Kine“ ,veliko hvala Kini, ali bi trebalo da se pohvali i pomoc od bratske nam EU i pomoc bratske nam Norveske.Sudeci po pruzenoj pomoci Srbiji, nije se setila Srbije samo Kina.Primetno je na navedenim konferencijama nas Predsednik nikada ne zaboravi da se pohvali kako su oni, ili bolje reci on, izvukli Srbiju iz financijske krize sto meni lici na predizbornu kampanju koja se i sad u ovako ozbiljnoj situaciji vodi.

    1. HOCEMO SAMO DOKTORE I MINISTRA ZDRAVLJA, KAKV JE TAKAV JE, EVENTUALNO ANU ALI ACA KAD POCNE SA SMESKOM U OVAKVOJ SITUACIJI UHVATI ME BES. I TO PREVELIKO HVALISANJE A KAD ONO KINEZI I ARAPI POSLALI POMOC I HRVATSKOJ I JOS NEKIM ZEMLJAMA.

  6. Iskreno…ocekivao sam vesti, o napretku rada Ministarstva na vakcini, protiv ove posasti…

    1. Kakav napredak i rad ministarstva,vidiš da cvilimo i moljakamo Kineze da nam pošalju ovi ili ono!Normalne zemlje plate pa dobiju,ne kukaju.

  7. Nadam se da ce ovo brzo proci. Svaki zivot je dragocen! Postujmo mere, zajedno smo jaci

      1. Pa njima ovo stanje sad baš odgovara, sede u karantinu i mogu da botuju, do mile volje, samo im donose sendviče oni njihovi „volonteri“!

      2. Veliki intelektualce sta ke pogresno rekao u svom komentaru covek koga nazivas botom?

        1. Pogrešna je reč’ ‘zajedno“. Sitnice vas odaju. Mada iskreno, nadam se da su svi botovi i bukvalno zajedno u ovim teškim trenucima.

          1. Jesmo Slobo, i bas mi je drago da mislis na nas ti moralna antibotovska velicino sa moci dedukcije jednog Serloka.

    1. Samo kad si ti zaradio/la sendvič za danas. Sram da bude tebe i sve botove kojima pripadaš.

    2. Opet proradila botovska masinerija i “lupa” gluposti,samo tako.Satro,”svaki
      život je dragoceń”.Dok nam to ne kazete,nikad ne bi saznali.Otvoriste nam
      oci.Glipost i kosmos su beskrajni.

  8. Objasnié nam to Vučić večeras,opet.U Holandiji se neki dan javno i direktno narodu na televiziji obratio Holandski premijer-predsednik Rute,povodom krize oko korona virusa.Pre njega poslednji put se narodu na televiziji obratio premijer Uyl 1972.godine!!!Povodom naftne krize.Ko razume shvatiće.

    1. zivim u holandiji i mogu ti reci da je potpuno bolesno da se kao premijer nikada ne obratis ljudima. postoje razne situacije u kojima bi trebalo da pokazes da si lider ako si vec izabran na to nesto, a ne da sedis i pravis se mrtav… ova drzava ima puno problema, a niko ne reaguje. evo procitajte pa cete videti kako je sve fino ovde. https://www.dutchnews.nl/news/2020/03/polish-workers/

  9. Botovi, iskrena ljudska molba: zaćutite dok traje.ova muka, ne pišite besmislene, patetične poruke.Stvarno je kontraproduktivno za moral i mir psihe onih koji posećuju ovaj portal.Milost ako boga znate ( ne Vučića).

    1. I ja htedoh da zavapim „ako Boga znate“, molim vas, dosta sa pohvalama nesposobnom vođi, ali setih se da se pogodba sa đavolom ne raskida lako. Pogotovo ako si u poziciji magareta zaglavljenog u blatu, za koje si sam kriv – glasao.

  10. Može li se znati kako se preminula zarazila? U ovom trenutku to je izuzetno bitna informacija.
    Ja sam bio jutros u penzionerskom šopingu u 4 ujutro. Uprkos najavama, na ulazu nismo dobili ni maske, ni rukavice, kasirke rade potpuno nezaštićene, a ručke kolica ne da nisu dezinfikovane, nego su masne od prljavštine.
    I šta onda meni vredi što 7 , 10 ili 15 dana budem u potpunoj izolaciji, ne izlazim čak ni đubre da bacim (što je tek posebno glupa i besmislena zabrana!), a onda odem u nabavku i donesem kući virus?!!

      1. Znam da treba da perem ruke kad dođem kući, nećeš verovati, naučio sam laki i da to redovno radim, ali ipak hvala na savetu.
        Toliko sam ti zahvalan na tvom dargocenom savetu da ću ti zauzvrat reći u poverenju nešto mnogo važno , što sigurno nisi znao: korona virus se NE prenosi samo preko prljavih ruku! Ima i više drugih načina da ga zakačiš kad izađeš iz izolacije, na primer u prodavnicu, a da ni jednog trenutka ne isprljaš ruke! Koji su to načini, neću ti reći, nego ti ostavljam da sam istražiš, tako ćeš ih bolje zapamtiti.
        Ne znam o kojoj to Veri govoriš? Upoznao sam ih 2-3 u životu. Ili si možda mislio na veru? Ali svejedno, pusti i moju Veru i moju veru na miru, to su lične stvari, koje s virusom nemaju ništa a pristojni i vaspitani ljudi ih ne pominju.

      2. Dragi Perice, korona virus je KAPLJICNA infekcija, prenosi se pre svega vazduhom (zato se nose maske, znas), a tek onda dodirom.

  11. ko god da selektuje šta može a šta ne kao komentar ko da od botova dobija deo sendviča. sve same prazne floskule i to vam je ok. kritično mišljenje ne prolazi. svaka vam čast. i vi polako vidim odoste pod vođinu senku.

  12. Biće ih sve više,ako se ne pridržavamo propisanih mera. Virus će odneti mnoge živote,među njima možda bude neko nama drag. Zato se urazumimo što pre i poštujmo mere koje donosi Vlada RS.

  13. Praksa u Kini i drugim zemljama pokazuje da je karantin i ograničenje kretanja jedina mera za suzbijanje zaraze. U državama gde građani imaju razvijenu svest primenjuju se preporuke (koje velika većina poštuje) a gde nemaju (kao kod nas naprimer) mora silom. Prosto.

    1. Lako je njima, nije ih napao „najsmešniji virus na svetu“, a nas jeste!

  14. Lončar i Vučić da dođu u posetu obolelima od korone! Stalno obilaze bolnice i bolesne, pa je red da to i sada urade. Ili se plaše za sopstveni život? Kako može neko ko se plaši za sopstveni život da bude na takvoj funkciji? Korona im je brzo i lako skinula maske.

  15. Željko Stari,
    I tako da Gospod čovjeku, kojeg po liku svom sačini, dušu i pamet, da po duhu i pameti svojoj ukroje sebi i svojim kuće, sela, gradove, države. Da u njima žive, po Zakonu božime i Zakonima svojim, koje će sebi sačiniti, da bi bilo reda, rada, proizvodnje dobara sakojakih, trgonine i sveg ostalog što slijedi razvitku njegovu i njegovih; prosvećenosti, škola, bolnica za liječene…. No pogordi se narod Serpski, zaboravi na Gospoda, te se listom pokloni, sumanutom totalitarizmu i ideologiji, te u vremene sadašnje razžalosti Gospoda i posla mu gospod ljutu boleštinu, e da bi se narod Serpski sebi dozvao i o svom jadu zabavijo…..
    U pamet se narode Serpski, stiže te apokalipsa……..

  16. Korona virus uzima sve vise maha, situacija je sve gora zbog nediscipline i neodgovornosti gradjana. Ovo je jos jedna opomena da pod hitno moramo da menjamo ponasanje ukoliko zelimo da sacuvamo sto vise zivota.

  17. Ljudi nemojte da dozvoljamo da nam se ovo desava, nece nam pomoci ni 20.000 respiratora ukoliko se sami ne opametimo i krenemo da se ponasamo u skladu sa donetim merama.

  18. Ljudi pokazuju sve vecu disciplinu, ali i dalje ima izuztaka koji se krecu po gradu, u grupama i slicno i na taj nacin rizikuju sopstveno zdravlje ali i zdravlje svih sa kojima dolaze u konakt. Ljudi postujte mere kako bi se sve ovo zavrsilo u sto skorijem roku.

  19. Šta se više za.ebavate na moj račun?
    Ovih dana sam postao Vrhovni Primarijus i normalno je da znam sve o virusu. A što šta sam naučio i od mog brata Sjao.Molim moje sns-ovce samo naprijed i edukujte ove domaće izdajnike i strane plaćenike!
    Sačuvajmo naše bake i deke!

  20. Ministre zasto zaposleni u gradskoj upravi Beograd NEMAJU MASKE I RUKAVICE

  21. Saucesce porodicama preminulih od Koronavirusa.Zamolio bih Aleksandra Vucica i Anu Brnabic da se ne pojavljuju na konferencijama povodom Koronavirusa i da se umesto njih pojavljuje medicinski tim strucnjaka koji se bolje razume u Koronavirus od njih dvoje i koji ce daleko pozitivnije delovati na vrlo uspanicen i zabrinut narod Srbije.Njihovo pojavljivanje na konfererncijama i njihovo vremenjski vrlo dugo obracanje ne deluje ni malo smirujuce na nase ljude nego naprotiv sve vise povecava zabrinutost i paniku.Ukoliko iz senke donesu neke mere, neka iste narodu saopste medicinski strucnjaci ili neki oformljeni tim strucnjaka umesto Aleksandra Vucica i Ane Brnabic koji ponekad deluju cudno sa svojim obracanjem narodu i sa svojim izrazima lica, da ne budem grub pa da kazem smesno.Lepo je sto zele da pokazu da brinu o nama i da nas ludo vole sto nema potrebe bar kada smo moji prijatelji i ja u pitanju, jer kada su u pitanju njih dvoje suprotno .Kada bi smo birali ko ne bi trebalo da se pojavljuje na konferencijama povodom KORONAVIRUSA onda su sigurno Aleksandar Vucic i Ana Brnabic koji i u ovoj ozbiljnoj situaciji koriste sansu da podsete na izbornu kampanju koja se na zalost odvija bez prestanka.

  22. Tužne su ove vesti, bez obzira koliko ko ima godina… Saučešće porodici i familiji. Počivaj u miru.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.