Lončar o protestu ispred zgrada lekara: Bezobrazluk, dođite ispred mog stana 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je izjavio, povodom protesta protivnika mera zaštite od koronavirusa ispred zgrada u kojima žive lekari u Beogradu i Nišu, da je to „nezapamćeni beobrazluk“.

„Hoću da poručim svim tim ljudima koji su otišli na privatne adrese doktora (Predraga) Kona i doktora (Branislava) Tiodorovića da to više ne rade. Jer ni jedan ni drugi nisu krivi za bilo šta, oni su moj izbor za članove Kriznog štaba. Iza svake njihove odluke ili predloga stojim ja. Ja sam taj koji jedini može da bude kriv. Prema tome, nemoj da idu ispred njihovih stanova, neka dođu ispred mog“, rekao je Lončar, prenosi N1.

Podsetimo, sinoć su demonstranti uzvikivali uvrede na račun doktora Kona u Beogradu, a u nedelju su građani nezadovoljni uvođenjem kovid propusnica prošetali pored zgrade u Nišu u kojoj živi doktor Tiodorović.

Zalažem se da kovid propusnice važe 24 sata

Ministar zdravlja Zltibor Lončar smatra da se efekti kovid propusnica već vide, jer se povećava obim vakcinacije. Dodaje ipak da će Krizni štab odlučivati o proširenju važenja kovid propusnica na 24 sata.

„Zalažem se da se to proširi na 24 časa. Nikakav problem ne vidim, cela maltene Evropa i veći deo sveta živi tako. To su okolnosti koje moraju da se prihvate. Ne vidim nikakav problem da se nastavi sa daljim funkcionisanjem“, rekao je Lončar.

Ministar je onima koji su nezadovoljni tom merom poručio da razmisle „da li im je bitnije to za šta se zalažu ili su bitniji zdravlje i život ljudi“.

„A posebno životi i zdravlje naše dece koja su sad ugrožena, kao i trudnice, za koje se kao deklarativno zalažemo i stalo nam je“, rekao je Lončar.

Isperd zgrade epidemiologa Predraga Kona sinoć se okupila nekolicina građana koji su poručili Konu da ne može više da ih deli i razjedinjuje.

Nekoliko desetina protivnika uvođenja kovid propusnicas sinoć se takođe okupilo ispred zgrade u kojoj se nalazi stan Branislava Tiodorovića, člana Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti kovid 19, koji se zalaže za pooštravanje epidemioloških mera.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

22 reagovanja na “Lončar o protestu ispred zgrada lekara: Bezobrazluk, dođite ispred mog stana”

  1. Ministar zdravlja treba da poziva narod na mere koje su u vezi isključivo sa zdravljem. Ovo je prevršilo svaku meru.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.