Lončar: Procene stručnjaka iz Kine – trebaće nam 29 dana da stabilizujemo situaciju

Ostavite komentar


  1. Znači naš ministar može da donosi dobre odluke samo ako ga neko posavetuje?! Pa daj onda da postavimo kineza za ministra zdravlja. Taj bi sigurno bio bolji, jer živi u zemlji gde je na snazi smrtna kazna. Ne sme da namešta tendere, ne sme da uzima mito od farmaceutskih firmi jer bi visio na Tiananmenu!

  2. Da je Zlatibor lekar u Kini i da je upozorio na virus – ne bi dugo bio slobodan, zar ne?

  3. Ako imamo dovoljno PCR reagensa za detekciju nukleinske kiseline za 30 dana ćemo imati referentnu tačku o širini epidemije u Srbiji. Ministre, budite doktor pustite isprazno šibicarenje političarima kojima je to u opisu posla.

  4. Znaju li nasi kineski prijatelji kako smo mi lazljiv narod? Sguran sam da nisu dobili ni deo informacija koje su im bile potrebne.

    1. BIĆE APSOLUTNO izmanipulisani i upotrebljeni kinedki LEKARI od strane Domacih politikaških ŠIBICARA u dnevno političke svrhe, SVE U CILJU UCVRSCENJA POSTOJECE and vlasti

  5. Verujemo da ce kinesko iskustvo pomoci da se resi problem virusa i kod nas, i velika zahvalnost Kini za sve sto cini za srpski narod.

  6. Evo nek bude 30 dana, i sta ako ne bude tako? Da svi vi odaberete po banderu?

  7. Kineski stručnjaci su ovo već preživeli. Sve što kažu su u pravu. Ostanimo u izolaciji koliko god da je potrebno.

  8. Od najsmešnijeg virusa do kraja agonije dva-dva i po meseca. Nije loše.

    1. Ako ova nesposobna Vlast kad sve ovo prođe, posle svega šta je uradila za ovih 7 g i svih afera ne bude smenjena Vladom nac.spasa mi ne treba da živimo na Balkanu već negde u Tunguziji , ne zaslužujemo život u civilizovanoj Evropi.

      1. Kultura komunikacije bi, za početak, bila prvi korak ka ozdravljenju ovog društva. Da se očistimo od ovog medjusobnog natpljuvavanja kao što ćemo se otarasiti i ovog virusa. Ako svi vi komentatori, botovi i antibotovi i antiantianti… ne ukapirate/ukapiramo da nije problem u nekom drugom nego u nama samima, ništa se i nikad promeniti neće. Čim vidim pljuvačinu umesto nekog predloga, čim neko koristi takav stil komunikacije, vidim isti mentalitet kod dotične osobe kao kod osobe koju opisuje ili se obraća. Psiholozi kažu u drugim vidimo sebe i kritikujemo svoje osobine pa očekujemo da nas neko drugi popravi. To se ne dešava i onda je taj drugi kriv što ja nisam bolji, pa smo besni na sve, svakoga i na svašta. A nismo mi tako loši, niko nije tako loš, kao što jedni drugima govorimo. Samo uljudnosti nam treba.

      2. Nece biti smenjena još 10 godina jer nema sposobmog politickog suparnika u opoziciji

      3. To i ja govorim. Ako posle svega, a naročito posle ovoga, ova vlast dobije izbore onda bolje mi da odaberemo banderu, što neko gore reče, a ne oni!

    2. Minimum 3 meseca, a možda I 2 godine
      IZDRZACE TO OVAJ NAROD, kad je izdrži 8 godina apsolutisticke vlasti A. Vučića

  9. Mi smo zemlja svakakvih „strucnjaka“, narocito onih „elitnih“. Ali kad zagusti nigde ni jednog, na teren istrcavaju neki Kinezi…

  10. Mislim da treba pratiti sve smernice na koje Kinezi upucuju, oni su vec jedanput pobedili ovog protivnika i sasvim zasluzeno bi poneli kapitensku traku naseg lekarskog tima u ovoj utakmici.

  11. Dakle sutra sledi novi set mera, ovaj put po savetima kineskih eksperata i sigurno ce biti jos rigorozniji… Ja se samo nadam da ce nasi ljudi shvatiti ozbiljnost situacije i na nagovor Kineza konacno poceti da postuju sve mere.

  12. Stigli bitovi i ovamo.
    Šire se kao virus.

    Ako čitaju, ako im dopire do mozga par reči: Ništa Vučiću nije strano radi svog opstanka i promocije. Sve će zloupotrebiti. Poplave, Kosovo, helikopter, snežnu mećavu… Sada ovaj virus. Ali razum kaže da je štetočina, lažov, sebičnjak, loš glumac.

    Proći će ovo, gledaćemo se još.

    Sve ispliva, isplivaće i spisak vas botova, neko će vas prodati radi sopstvene slobode, biće dobro ako budete samo na stubu srama
    mislite o tome.

    Hvala što ste mi objavili komentar.

  13. BIĆE APSOLUTNO izmanipulisani i upotrebljeni kinedki LEKARI od strane Domacih politikaških ŠIBICARA u dnevno političke svrhe, SVE U CILJU UCVRSCENJA POSTOJECE and vlasti

  14. Na konferencijama koje se organizuju povodom KORONAVIRUSA bilo bi logicno da iste vodi ministar zdravlja koji bi odmah trebao dati rec strucnjacima koji su najmerodavniji da se obrate narodu Srbije koji je u velikoj panici.Nije mi logicno da o navedenom virusu glavnu rec imaju oni koji nemaju nikakve veze sa medicinom.I onda po ustaljenom obicaju prica jedan gospodin ili ako se on ne pojavi na konferenciji obrati jedna dama a oni koji su najpozvaniji da se obrate narodu su u drugom planu.Iskreno osim medicinskih strucnjaka svi ostali iritiraju bezpotrebno dugim obracanjem narodu ,pa me nateraju da promenim tv kanal iako sa nestrpljenjem ocekujem konferenciju u 18 casova da cujem strucnjake koji su na zalost do sada bili u drugom planu.

  15. Neuporedivo više bih voleo da čujem kineskog medicinskog stručnjaka, nego da mi prepričava i obrađuje informaciju domaći ministar. Domaćim političarima skoro niko razuman više ne veruje, poput seljana u onoj bajci o čobančetu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.