Kolika je moć akademskih klanova: Profesor napravio „eksperiment“ da utvrdi ima li mesta na fakultetima za one koji tamo već nisu zaposleni

Ostavite komentar


  1. Srpska „Duboka država“ koja sebe poistovećuje sa pojmovima demokratija i vladavina prava je i sačinjena od mnoštva intelektualnih klanova u raznim društvenim sferama. Tako je u obrazovanju, u zdravstvu, u kulturi, u državnoj administraciji, pa i u sportu. To najbolje vidimo i po sadašnjem stanju sa nevladinim organizacijama gde vlada potpuno isti princip kao i u ostalim sferama društva.

  2. Ako je gospodin već redovni profesor, zbog čega se prijavljuje na konkurs za redovnog profesora? Ovde nešto ne štima. Ko zna kakva je pozadina eksperimenta. 🙂

  3. Poštovani, ja bih Vas prva odbila uzimajući u obzir da niste stručni za oblast u koju želite da se birate na drugom fakultetu. Umesto da se petljaju sa dokumentacijom, mogli su vam samo to lepo reći. Sledeći put svoj eksperiment sprovedite prijavljivanjem na odgovarajući konkurs, pa onda može da se diskutuje o ovom problemu (koji uopšte nije na vrhu prioriteta kada je reč o problemima na univerzitetima).

  4. Pogledajte samo Medicinski fakultet u NS, to sve cerke, sinovi i rodjaci profesora birani na razne pozicije. Uzas. Kolega sa studija je biran za docenta na osnovu radova koje nije napisao vec samo unosio podatke o pacijenitma tzv. Survey. I kada sam pisao prodekanu i ukazao na to nije se desilo nista. U nemackoj na Katedri za internu medicinu ima samo 10-15 profesora za razliku od NS 38, a to je samo interna!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.