Evija_srpski vatrogasciFoto: Beta/MUP Srbije

Novo dobrovoljno vatrogasno društvo u Loznici ima 20 pripadnika, koji su prošli neophodnu obuku kako bi bili u stanju da u datom trenutku pomognu kolegama profesionalcima.

Reč je o momcima i devojkama koji će se u narednom periodu u vanrednim događajima i situacijama stavljati na raspolaganje Gradu Loznici i biti podrška i pomoć profesionalnim jedinicama Sektora za vanredne situacije, pišu Lozničke Novosti.

“Svi oni su deo operativne jedinice dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) a danas je završena njihova obuka. U toku četiri nedelje, oni su prošli trening, praktičnu i teorijsku nastavu, koju su držali pripadnici Sektora za vanredne situacije, odeljenja u Šapcu i Loznici, kao i nacionalnog trening centra za vanredne situacije MUP-a Srbije”, kazao je v.d. načelnika odeljenja za vanredne situacije u Šapcu Ivan Spajić.

Jedinica poseduje potrebnu opremu koju obezbeđuje Sektor za vanredne situacije i Vatrogasni savez Srbije.

“Spremljen je paket pomoći čija vrednost je oko 850 hiljada dinara, a reč je o sredstvma i opremi kojom će raspolagati DVD u Loznici. Neophodno je nabaviti i jedno vozilo, kako bi ovo društvo bilo svrstano u treću kategoriju i sa registracijom u Agenciji za privredne registre”, objašnjava Spajić.

Reč je o društvu koje će moći samostalno da deluju, ali uz obavezi da intervencije prijavljuje profesionalnoj vatrogasnoj jedinici.

Inače, ovo nije jedino DVD u Mačvanskom okrugu jer, pored Lešnice i Loznice, ono postoji i u Šapcu, a u toku je obuka kandidata u Bogatiću.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari