LSV: U Zrenjaninu za vreme proslava sve skuplje, pa i parking 1Foto: M.P./Danas

U Zrenjaninu je proteklog vikenda završena turstička manifestacija Dani piva, a uoči njenog početka na ulicama ovog grada pojavili su se novi saobraćajni znaci sa obaveštenjem da se vreme plaćanja parkinga produžava tokom trajanja gradskih manifestacija, upozorila je LSV.

Zašto je u Zrenjaninu produženo vreme plaćanja parkinga za vreme gradskih manifestacija u periodu od 7 do 23 časa, javno su upitali i odbornici LSV – Vojvođani, nakon što su se Zrenjaninci suočili sa visokim cenama na tezgama, nego i na parkingu, gde u zavisnosti od zone, sat parkiranja košta od 55 do 35 dinara.

Kako su naveli u reagovanju, Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani smatra da je novi način naplaćivanja parkinga za vreme gradskih manifestacija još jedan u nizu sramnih poteza predstavnika zrenjaninske vlasti.

„Bahatost ove vlasti očigledno nema granice. Iako već 11 godina pokazuju da nisu spremni da urade nešto u interesu građana, uvek su spremni da izmisle novi način da udare po džepu građana. Kao da nije dovoljno što nas svi znaju kao grad bez vode, vazduha i zemlje, Zrenjanin postaje sinonim za loše odluke“, kaže Dejan Čapo, predsednik Gradskog odbora LSV – Vojvođani.

LSV: U Zrenjaninu za vreme proslava sve skuplje, pa i parking 2
Foto: lsv

Kako dodaje, u ovom potezu osim bahatosti „prepoznaje i odsustvo strateškog razmišljanja“.

„Mogli su da iskoriste ovu manifestaciju da pokažu grad u najboljem svetlu, da promovišu prave vrednosti, pokažu potencijale grada, bogatu istoriju i kulturu, da učine da ljudi koji dođu u naš grad osećaju da su dobrodošli i da požele da dođu ponovo a ne da produženo naplaćuju parking“, kaže Čapo.

Više vesti iz ovog grada čitjte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari