Lumnica: 20 radnika KEK-a umrlo od raka za godinu dana

Ostavite komentar


  1. Ako te ne krljaju Srbi krljaju te tvoji.
    U prevodu, ako te ne krljaju Turci, krljaju te tvoji….
    Sudbina kosovskih i sorabnih radnika!

  2. Svi rudnici u Srbiji imaju deo rude koji je opsano radioaktivan.Ako odete samo u Kostolac i pregledate spomen ploče na grobovima zapazite ćete da je najve.i broj sahranjen između 50-60te godine života, retko ima onih sa 70 a vrlo retko za 80 godina preživljenih u Kostolcu.radnici koji posebno rade na čišćenju bunkera za samleveni ugalj obolevaju od reda od karcinoma pluća i pored bezbedne higijensko tehničke radne zaštite. Tu je koncentrovana ruda uglja čiju radioaktivnost neko ispituje ali se podaci kriju od javnosti.To traje godinama.

  3. Reči „kancerogen“ ili verzija preuzeta iz engleskog „karcinogen“ znači uzročnik raka „onaj koji izaziva rak“. Bolest koja nastaje kao posledica izlaganja uzročnicima zove se „maligno oboljenje“ što može biti bilo koja iz niza bolesti koje se zajednički imenuju „rak“ ali mogu biti veoma različite.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.