Lutovac: Režim nas neće uplašiti, i danas stojimo uz građane 1Foto: Vojin Radovanović

Predsednik Demokratske stranke (DS)Zoran Lutovac kazao je danas da policijsko zastrašivanje građana, kako ne bi izašli na najavljene proteste, neće sprečiti građane da izađu na ulice, navodeći da će i članovi DS učestvovati u najavljenim blokadama puteva.

Lutovac je u pisanoj izjavi naveo da je aktuelna vlast, na čelu sa predsednikom Srbijem Aleksandrom Vučićem, u ozbiljnoj panici.

Mediji su danas javili da su pripadnici policije posetili jutros više građana Srbije, uključujući i istaknute demokrate na lokalu i novinare, i upozorili ih da ne prisustvuju današnjim protestima.

„Režim Aleksandra Vučića je u ozbiljnoj panici čim se odlučio da subotom u sedam ujutru zastrašuje građane kako ne bi izašli na proteste, kao i novinare da ne obavljaju svoj posao, iako je pravo slobode govora i rada Ustavom zagarantovano, kao i mirnog protesta za građane. Pozivam policiju da danas na protestima profesionalno radi svoj posao, da zaštiti građane“, naveo je Lutovac.

On je pozvao i građane da ne dozvole da ih režim zastraši.

„Nećemo odustati sve dok štetni zakoni ne budu povučeni, nasilnici iz Šapca procesuirani u skladu sa zakonom, baš kao i nalogodavci povlačenja policije sa lica mesta,“ rekao je Lutovac.

On je naveo da će ta stranka i danas stajati uz građana na protestima širom Srbije, kao i da će pravni tim DS biti na raspolaganju građanima kojima bude zatrebala pomoć.

„Potrebno je samo da se građani u nevolji jave na +381611510183 i povezaćemo ih sa advokatskim timom“, naveo je Lutovac u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari