Mađarska policija: Muškarac iz Srbije osuđen zbog krijumčarenja 20 migranata 1Hapšenje, ilustracija Foto: Pixabay

Pripadnici Odeljenja za migracije Uprave policije županije Čongrad – Čanad u Mađarskoj zaključili su istragu u slučaju koji se vodio protiv državljanina Srbije koji je u novembru prošle godine pokušao da preveze 20 migranata preko mađarske granice u Zapadnu Evropu.

Patrole Uprave granične policije u Segedinu, u saradnji sa austrijskom policijom, su 23. novembra 2021. godine, na periferiji Domašeka, nešto posle 15 časova zaustavile vozilo marke „reno master“ kojim je upravljao muškarac srpske nacionalnosti.

Policija je prilikom pretresa u vozilu zatekla 20 ilegalnih migranata, koji su se izjasnili da su državljani Avganistana, ali nisu mogli da dokažu svoj identitet niti su imali dokument o tome da legalno borave u Mađarskoj.

Policija je prema prekršiocima granice postupila u skladu sa važećim mađarskim zakonodavstvom.

Protiv tridesetpetogodišnjeg vozača podneta je tužba zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina ljudima, a istražitelji su ga uhapsili na osnovu naloga Okružnog suda u Segedinu, a predmet je prosleđen nadležnom tužilaštvu.

U Mađarskoj je za trgovinu ljudima zaprećena kazna zatvora od jedne do pet godina u standardnom slučaju i od pet do petnaest godina u kvalifikovanom slučaju.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari