Magazin Tabloid tvrdi da je Milovan Brkić na samrti, apelujući da bude pušten na slobodu 1foto Medija centar

Magazin Tabloid, dan nakon što je saopštio da je glavni urednik Milovan Brkić izložen torturi u Centralnom zatvoru, danas je saopštio da se on nalazi na samrti.

Kako se navodi u saopštenju, Brkića je u jutarnjima časovima trebalo da poseti advokat Stevan Damnjanović, ali su mu zaposleni rekli da je njegovom klijentu pozililo i da ne može da ga primi.

Magazin Tabloid je naveo da nemaju nikakve dodatne informacije u kakvom stanju se nalazi Milovan Brkić.

“Ne posedujemo informaciju da li je Milovan Brkić u svesnom stanju, da li je u komi, da li je prebačen u bolnicu, niti bilo kakvu drugu informaciju i pored više pokušaja da saznamo”, tvrdi se u saopštenju, uz podsećanje da je advokatski tim Milovana Brkića više puta zahtevao od upravnika Centralnog zatvora Zvonka Grulovića da Milovan Brkić bude hitno prebačen u zatvorsku bolnicu kako bi mu bilo omogućeno adekvatno lečenje.

Oni su ponovili optužbe da je Brkić bio izložen torturi, nepružanju lekarske pomoći, maltretiranju od strane zaposlenih u Centralnom zatvoru, nemogućnosti da ga članovi porodice posete i razne druge stvari.

“Ukoliko se ova situacija završi tragično za to će biti krivi, sudija Dušan Agatonović, sudija Nikola Mikić, javni tužilac Ljiljana Komnenović, upravnik Centralnog zatvora Zvonko Grulović i predstavnici najviših izvršnih organa vlasti”, navodi se u saopštenju uz apel javnosti da utiče da se Milovan Brkić pusti na slobodu kako bi mogao adekvatno da se leči, ukoliko ne bude prekasno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari