Majdanpek: Još jednom aktivisti sa Starice određen pritvor do 30 dana 1Foto: J. B. K.

Aktivista M.V. iz Majdanpeka za kojim je bila raspisana potraga zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela ugrožavanje sigurnosti i izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, javio se u pratnji svog advokata nadležnom tužilaštvu, saopštila je PU Bor.

Za Majdanpečaninom M. V. ( 50) prema navodima iz saopštenja PU Bor intenzivno se tragalo više dana, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela ugrožavanje sigurnosti i izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti .

M.V. se u pratnji svog advokata javio nadležnom tužilaštvu. Osumnjičenog je nadležno tužilaštvo saslušalo, a nakon saslušanja sudija za predhodni postupak odredio mu je pritvor do 30 dana.

Prema navodima iz policisjkog saopštenja, sumnja se da su M. V. i još pet lica, koja su ranije bila uhapšena, 24. septembra, oko 23.30 časova, maskirani ušli u “Donji deo grebena” na planini Starica i fizički napali kineskog radnika koji je upravljao radnom mašinom.

-Кako se sumnja, najpre su ga izvukli iz kabine, više puta udarili, a potom kamenicama gađali radnu mašinu kineske firme “Jinshan construction” i na njoj izazvali požar.Кineski radnik lakše je povređen, a pričinjena materijalna šteta na radnoj mašini procenjuje se na oko 150.000 američkih dolara- navodi se u saopštenju PU Bor.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari